Idag har alla ungarna lämnat sina blodprov!

Vi emlade alla barnen efter dagis igår och åkte upp lagom till 3 när jag skulle kolla upp mina mage, sköterskan som var där igår var bra på att sticka mig men barnen klarade hon inte av *värdelöst igen*
Hon stack Ludvig 2 ggr och sedan var det stopp! Emlaplåster för 220 kr rätt i papperskorgen, men vi fick 6 st nya så det jämnade ut sig…

Idag hämtade vi dem alltså alldeles för tidigt från dagis och emlade dem, gav dem mellanmål och så åkte vi upp vill vårcentralen igen. Ludvig som skrek som en tok igår, fick hon sticka utan en tår eller pip! *duktig kille*.
Ian däremot… han skriker bara han sätter sig i stolen och de tar av plåstret, han har gjort alldeles för många blodprover den senaste tiden… min lille älskling!
Alfred är ju så liten så där hittade hon bara ett enda litet kärl och det sprack när han drog till sig armen med nålen inne… så vi fick byta strategi och övergå till att ta allt ur fingret istället. Nu var det inte många droppar blod som behövdes för hans GliTg-prov (S-Gliadin lgA + Transgl. lgA).

Efteråt var det middagsdags för Alfred och han somnade i bilen medan jag och de andra två var i affären (pappa var kvar i bilen) och de andra två fick glass (de fick välja glass själva och har nog liteont i magen nu ;)) som belöning för att de har varit så duktiga idag!