Klicka för att läsa texten:

Tja, kanske håller jag med, kanske inte…. kontrollbehovet håller jag med om helt klart! Men efter att ha skött hem, djur och barn själv till 70% i 3 år så är det ett svårt beteende att lära sig av med. Det tog mig lång tid att få koll på allt och nu så behöver jag inte det, men min man tar bara det praktiskt, att hålla koll på vad alla ungar ska vara och när och vilken tröja som är vems osv är främmande för honom, men han har ju också omställning efter att mer eller mindre ha bott i en lastbil i flera år…
Däremot håller jag inte med om att jag inte skulle se mina barn… jag är uppvuxen själv med att inte bli sedd så det är en av de saker jag verkligen är noga med att inte låta mina barn uppleva….

Men rent krasst, ett test kan inte tala om vilken typ av mamma jag är…. personligen anser jag inte att ett föräldraskap nödvändigtvis måste vara biologiskt. Det finns så många biologiska föräldrar som inte förtjänar sin etikett som ”förälder”. Förälder blir den människa som är bäst för barnet, oavsett om det finns DNA som överensstämmer eller inte. Den människa som kan älska ett barn ovillkorligt är den som är bäst lämpad för föräldrarollen.

Så länge man kämpar för sitt barns bästa och ställer sina egna egoistiska krav åt sidan (nåja, alla behöver lite egentid för att må bra) så är ma nen bra förälder. Dock glömmer många att deras barn inte är några änglar och meningen ”det där skulle aldrig mitt barn göra” är en utsliten klyscha som alla föräldrar borde inse att det är just DITT barn som gör det… oavsett om det är klotter, hasch eller superduktig artist t ex… Alla borde öppna ögonen och se (och ta ansvar) för sitt barns handlingar – såväl positiva som negativa….

Många föräldrar idag släpper sin 11-12-åring alldeles för lätt vind för våg och många kanske tycker det är skönt när barnen försvinner ut, men vet du vad ditt barn gör? Vet du ens var det är? Ta din förbannade skyldighet som förälder och fatta att du har ansvar för ditt barns handlande en bra tid till….

Jodå, ditt barn gör visst så….. Att tro nåt annat är bara en verklighetsflykt….

En stor eloge till de föräldrar som har koll på sina barn, som ledsagar dem genom livet….