Etiketter

Det har ju gått ett tag sedan den 15 februari, när hans kalas gick av stapeln, men med allt datorbråkande så är det först nu som jag kan skriva om det… för jösses vilken dag!!!

Det började bra, vi var iväg i bra tid, inte fullt så mycket stress som det brukar…. allt kom med ner till församlingshemmet (vi har kalasen där, mycket bättre plats än hemma).

När vi kom ner så var det folk där, kyrkkaffe efter gudstjänsten, men DÖRRARNA VAR LÅSTA!!!! Nyckeln går till ena ytterdörren men inte till mellandörren inne, och den dörren SKA vara öppen när lokalerna är uthyrda… Vad göra? Vi frågade de som var där om de hade nyckel, nej de hade ingen… och prästen hade åkt…

Paniken växer! Klockan går!

I kyrkan pågick ett dop för fullt så där ville vi inte traska rätt in för att kidnappa ett styck kyrkvaktmästare heller, men till slut var tack och lov dopet klart och kantorn kom och öppnade den förargliga mellandörren… vi hade nu 15 min på oss att hänga upp flaggor, plocka upp allt, fram med kakor och tallrikar, värma korv, möblera om osv…

Vi blåste ballonger för fullt när barnen kom, det var det enda vi inte hann med inom denna ”akademiska kvart”….

Barnen lekte, käkade korv, åt tårta, kakor, saft och så den brukliga fiskdammen…. Att man kan bli så psykiskt slut av 2 timmar med 8 killar 😉

När Det kalaset var slut så rustade vi inför nästa, tack gode gud att det var min pappa, bonus, bror med familj ”bara”, det var alldeles lagom avslut på dagen att sitta och fika med dem…

När vi packade ihop för kvällen så lät vi flaggorna sitta kvar i taket – dumt – de har rörelsedetektorer OCH friskluftsfläktar i lokalen… Ni anar? Fläktarna fläktade flaggorna, flaggorna drog igång inbrottslarmet! Så mitt i natten var vaktbolaget där och tog ner flaggorna *ops, pinsamt*

Tårtorna för dagen var en tågtårta, köpt botten faktiskt, och så centerfluff och jordgubbsmousse, samma i jordgubbstårtan. Tågtårtan hade ett skal av sockerpasta som vi hade målat räls och gräs på, för hand och jordgubbstårtan hade bara spritsad grädde och skurna färska (smaklösa) jordgubbar på…