Idag bar kosan en sväng norrut, ända till metropolen Landeryd. Helgens happening var helt klart järnvägsmuseets öppna hus!

Vädret var helt underbart och ungarna for runt som illrar på uppåttjack så fort jag öppnade dörren på bussen! Den som var svårast att ha koll på var Totte, han klarade själv av att ta sig upp i de olika loken och vagnarna… han for som en virvelvind helt enkelt.

Alfred hade bestämda åsikter om var vi skulle gå så det var ju bara att hänga på… Tänk en kort (1,56m) Teskedsmamma som skulle ta sig in i en 60-talsvagn… med stor bebismage och första trappsteget i tutthöjd… nåja, Alfred SKULLE in, det var liksom inte mer med det *hasa, flåsa, klänga*

Förutom att jaga in sin närmast höggravida mamma i vagnen så skulle nämnda 2½-åring lyftas i och ur T23 119 (även kallad Olga) ungefär femtiotolv gånger…. jag får lyfta honom till ögonhöjd ungefär….

Det bästa med hela dagen var sällskapet vid fikabänken när jag för några minuter totalt struntade i vad ungarna pysslade med, jag hörde Totte och Ian på dressinen och mutade Alfred med kanelbulle vid bordet… Där trivdes jag bäst. Dock uppenbarade sig en solbränna på vägen hem som var mindre trivsam *aj*.

Jag sa ju det… klätterställning….

Alfred i Olga

Alfred skulle in i lokomotorn
”Håll i dig lillebror, mamma måste springa!!”
Det var den vagnen jag hasade in mig i….
Alfred på väg in i 901:an