Nu så….

Nu är det gjort…. Det var en lång färd mot nytt efternamn…

Vi började fundera på saken för en ganska lång tid sedan, då pluggade Teskedspappan till lokförare och ekonomin var därefter. Tur var väl egentligen det eftersom vi hade stora problem med att komma fram till nåt som båda var nöjda med.

Teskedspappan tyckte ju att Tubgafvel var både käckt, pompöst och fint…. jag var av en HELT annan åsikt. Jag var inne lite på Fyrbox ett tag men nä, efter ett tag blev det bara frysbox i mina tankar…

Vi satt och bläddrade i ett gammalt exemplar av ånglokslära men kom ingen vart, jag dissade ALLA Teskedspappans förslag och till slut sa han ”men hitta på nåt själv då” och jag satt en kväll och trollade med tankarna och kom på att kompisen varit ihop med en tjej med ett konstigt efternamn…. vad var det nu… svart… nåt…. fast det finns ju en ishockespelare som heter Svartvadet…. och ånglok är ju svarta….

”Svartlok” sa jag till maken och han blev tyst…
”mjo, inte helt dåligt”, tyckte han…
Thank you God, tänkte jag….

Efter att ha gått och funderat på det där namnet i över 1 år så blev då ekonomin på god fot med tanken på att byta efternamn och vi skickade in luntan med papper, jag menar, ansökning, bilagor och personbevis för 6 personer skapar en hel uppsats i ämnet…

Den 22 oktober fick vi då papper på att ansökningen var godkänd, nu var det bara kungörelsen på en månad kvar, den tiden gick ut i fredags den 25/11 och igår ringde vi in till PRV och frågade och allt var klart, alla papper gick ut under dagen och ska landa hos oss någon gång under veckan…

Nu ska vi bara försöka få med Totte på att Svartlok är ett väldigt bra efternamn, han har ju hetat Hjelm i hela sitt liv och tycker att förändringar är skitjobbigt. Jag tror att han har glömt det hela om ett par år….