Etiketter

Jag brukar tillhöra kategorin som jublar när det snöar och himlar med ögonen åt Aftonbladets tidningarnas svarta rubriker om ”SNÖKAOS”… Folk kan inte det där med planering, ta det lugnt och hålla avstånd bara…

Fast idag kan tom jag hålla med om snökaos, men då snackar vi 20-30 cm nysnö + i alla fall kuling….

Teskedspappan tog hand om lämningen imorse när hans arbetsdag blev inställd pga snön, han skulle varit i Landeryd idag men de hoppade över detta… Så jag fick en lång morgon i sängen med Knubbsälen…

När jag sedan kommit upp var det nästan dags att ge sig iväg och hämta Ludvig vid skolbussen. Jag lyckades ta mig dit utan att köra fast, gatorna inne på området var oplogade och smått opålitliga men jag kom ut till Nissastigen som var plogad, och de andra gatorna upp till Vrenningen var väl ok.

När jag tagit mig in på gatan till busshållplatsen fick jag tänka om, hade jag parkerat där jag brukar hade jag kört fast, jag testade en annan plats och höll på att fastna så jag valde en tredje plats, 50 m från busshållplatsen uppe på en höjd så det var lätt att komma igång med nedlut…

Ludvig slutar 12.15 och bussen brukar vara på plats vid 12.40-12.45 ungefär… Idag var jag på plats 12.55 för jag visste att de skulle vara försenade och 13.15 ungefär kom bussen.

När vi kom till viadukten vid OKQ8 valde jag Viktoriagatan istället för den andra backen (vet inte vad den gatan heter) för jag tänkte att det varit mer trafik där… men vi kom bara upp för halva backen så fick vi backa ut på Gamla Nissastigen igen och köra runt hela Tamåsen och ta Björkallén och sedan Odengatan för att ta oss till dagis. När jag hämtat Ian och Alfred så kom jag inte upp för backen från dagisets parkering!!!Tack och lov hade en precis kört iväg och lämnat en parkeringsficka tom så jag fick vänt min stora folkabuss (av långa modellen) och tagit den andra vägen ut, den som inte är lika brant… så haha på er!! Ni elaka förskolelärare som skrattar åt föräldrar som kör fast på parkeringen…. jag kom loss *skrattar diaboliskt*

Vi kom hem och framför allt, upp för gatan…. men när jag skulle ta kurvan och köra in på uppfarten så gled bussen in i snövallen vid sidan och vi körde fast! Nåja, hade snöplogen kommit så hade vi inte blockerat gatan i alla fall…

Men Teskedspappan och snälla grannen fick snabbt loss den…

Kan ju tillägga att alla struvor igår och dagens Juleskumfudge, jobbades bort med att skotta uppfarten och gårdsplanen…

Just det, har fått sorg i ankgården, lilla svartvita ankan dog inatt… Myskor är inte gjorda för svensk vinter….