Etiketter

Det har florerat ett blogginlägg på Facebook i några dagar om barns olika storlekar på kläder, idag hade det uppmärksammats utav Nyhetskanalen… Även andra skriver om det, som t ex Lady Dahmer (JA! Jag vet jag är en sucker för LD)

110126: Aftonbladet ligger efter men nu har de också skrivit om det….
Det där var det länge sedan jag uppmärksammade, redan när Ian var liten bebis (2005) så fick han ett par sk flickbyxor av min mamma -Lindex- och de var i storlek 68. Ian hade dem en gång för när han väl började använda 68 så var de för små… De var mer 62 i storleken. Jag reagerade även när killarnas kusin, som är ungefär lika lång som Ludvig, hade 2 storlekar över honom hela tiden och fortfarande har…

Visst kan kläder ha olika storlekar beroende på märke, men sedan jag börjat köpa Hello Kitty-kläder till Ian så har jag blivit mer och mer varse om den saken.

Idag är Ian en liten 5½-åring med nästan 104 i storlek, alla hans 104 byxor är minst några centimeter långa i benen och tröjorna några centimeter långa i armarna…. Men de kläder som det finns Hello Kitty på är i storlek 122! MINST!!! 116 kan fungera om det är en hyfsat löst sittande topp.

Alfred har tagit över alla 104-110 toppar och han har börjat använda 98 precis. Alla 98-tröjor är förpassade till Hannes… som börjar nosa lätt på 80…

”På H & M framhåller man att grundmåtten alltid är desamma för flick- och pojkplagg.- Pojkkläder är alltså inte större överlag. Utgångspunkten är att plaggen ska vara funktionella och moderiktiga, men sedan spelar saker som passform, funktion och kvalitet in, varför olika plagg i samma storlek kan uppfattas olika, säger Håcan Andersson på pressavdelningen.”

Say what?! Du, den köper jag inte det minsta, faktiskt… sedan får alla stora kedjor säga vad fan de vill, någon som helst lika grundmått finns inte! Och det är för jävligt! Ytterligare bra exempel på hur man ger tjejer ännu mer ångest över sin klädstorlek….