Etiketter

— High Chaparral by winter —

Teskedspappan har jobbat på High Chaparral i helgen och idag på morgonen så ringde han förtvivlat! Smart-bilen startade inte! Vi jonglerade lite olika idéer men ingen var bra så jag sa att jag kör upp med en bilkärra så får vi se om min Smart-nyckel fungerar eller inte, och fungerar den inte så tar vi den på kärran hem…

Smarten har ju en sådan där nyckel med sändare i…
Teskedspappan bokade släp och jag lastade in barnen i bussen och körde först 2.1 mil in till macken i Halmstad för att sedan köra samma väg + 10 mil till… Men i alla fall… När jag hämtat kundkorgen med spännband, kabel och nyckel inne på macken och tagit mig ut till bilen så kommer en äcklig, cigarettstinkande truckertyp och ställer den där frågan ”ska lilla gumman ha hjälp med att hänga på släpet?”…. Jag tyglade mina lustar att verbalt slita stackars farbror i bitar, tänkte att hade han ställt frågan snyggare så kanske jag hade låtit honom hjälpa en värnlös kvinna i nöd *eller hur* och sluppit skita ner mig, men det där ”lilla gumman” fick det att vända sig i magen på mig så jag tackade för frågan men ”lilla gumman” skulle nog klara av att hänga på släpet själv.
Äckel-trucker-Åke (eller-vad-han-nu-hette), ställde sig 3 meter bort med ett hånflin på läpparna och tände en cigg.

Jag hoppar in, backar till bussen (vilken inte är någon liten bil) perfekt *se bildbevis* och hängde på släpet, kopplade lamporna, knäppte fast nödbromsen (heter det så?) och hade i och för sig liiiite problem att släppa handbromsen. Jag är van vid dra-tryck-in-knapp-släpp-broms medan det var en kolv som man fick tvingar ihop innan det knäppte till och bromsen släppte, jag fick loss bromsen genom att hänga mig på armen och tvinga in den med hela min kroppstyngd.

När jag kollat blinkerslamporna genom att sätta på varningsblinkersen så tyckte Äckel-trucker-Åke ”hur ska du kolla bromslamporna nu då” och log ännu mer hånfullt… Jag plockade fram Totte och satte honom på förarplatsen och pekade vilken pedal han skulle trampa på, gick bak och vrålade ”TRAMPA” och ungen trampade på pedalen för kung och fosterland 😉 *häpp* problem solved.
Jag satte in Totte i bilen och frågade Äckel-trucker-Åke om det var nåt mer eller om ”lilla gumman” kunde åka?

Jag var arg så jag kokade men ganska stolt över mig själv! Jag hade trots allt uppträtt trevligt om än lätt cynisk… är det bara jag som råkar ut för sådana här stolpskott?
Att jag sedan inte kan backa släpfanskapet är en annan femma 😉

— Storgatan på High Chaparral —

— ingången i backspegeln —

— Självklart ”trainspottade” ungarna i Smålandstenar —