Idag var det dags för Ian och Alfred att vara med på familjegudstjänsten och sjunga med Musiklekis.
Ludvig ville i vanlig ordning inte med så han fick vara hemma med telefonen så han kunde ringa om han behövde och han ringde bara en gång!

Vi kom ner i tid för en gångs skull och barnen började värma upp och sjunga igenom sångerna. Jag passade på att fota det mesta innan allt folk kom så jag slapp ligga och åla i gången med en massa människor som undrade vad sjutton jag höll på med

När gudstjänsten väl kom igång fick Hannes för sig att det var dags att sova *så klart* och han skulle promt ha tutte innan, och han höll på att dra igång en särdeles högljud protestsång om det hela… jag hade inte lust att lämna Demolition Alfred ensam så jag halade fram tutte i kyrkan och tystade effektivt oljudet.
Hannes somnade snabbt, tutte halades in och sedan skulle vi STÅ och sjunga *ja tjena*
Att stå där med 11 kg sovande Knubbsäl älskling i famnen var väl inte direkt enkelt… och det var en låååång psalm (nr 21) eller den kändes väldigt lång…

Ungarna var störtsköna när de sjöng. Jag gick fram och hämtade Alfred vid ett tillfälle för han skulle bara gömma sig i altarringen eller gömma sig för Lina när hon försökte få ordning på honom, när han sedan började hoppa runt på ett ben fick han med sig brorsan och hans kompis så då fick det vara nog.

Sedan fick jag agera barnvakt åt flera andras barn, en fick för sig att börja möblera om med dynan på bänken och det slog rätt bra, för att sedan gå över till att försöka slakta psalmboken. En annan terroriserade sin kusin rätt rejält och var sedan tyken när jag sa till att så gör man inte…
Antingen har jag väldigt låg gräns för vad ungarna får hitta på eller så har andra ingen gräns… men att förstöra eller vara elak mot andra, där har jag en bergsfast gräns och sedan skiter jag i om det är mina eller andras barn, tål du inte att jag säger till så får du själv ha koll på din unge och nu har surkärringen sagt sitt.

När ungarna skulle sjunga sista gången tror jag inte många hörde vad de sjöng, eller jo alla hörde tydligt vad de sjöng, men brydde sig kanske inte så mycket… Ett par barn sög tag i mikrofonerna och sjöng t-y-d-l-i-g-t! Alla skrattade mest och jag tror vaktmästaren skruvade ner ljudet på mikrofonerna ett tag