Jaha… då är det dags igen… vikten… jag tog tag i den efter Alfred och gick ner ungefär 10 kg med hjälp av GI och 1,5 mils promenader i veckan. Sedan kom sommaren och man vill unna sig och så blev det aldrig riktigt ”på” igen med GI…. sedan blev det ”gravid” på stickan och tanken var att hålla mig på GI under graviditeten. Kroppen tyckte annorlunda och där satt jag och kolhydratpundade jämt!

Jag gick upp 6 kg under graviditeten trots 3 frukostar och trots att jag åt nästan hela tiden de första 4 mån. Jag var hungrig heeeeela tiden och om jag inte åt kolhydrater mådde jag illa. GI-maten fick mig att må illa av bara tanken…

Hannes kom till världen och jag drog ner på kolhydraterna när han var ca 6 mån. Jag gick ner 3 kg och stod sedan still… Nu har jag gått på lchf i 2 veckor och har inte kommit igång med viktnedgången och det enbart pga att jag fått i mig för lite fett och syndat på helgerna. Till slut insåg jag att jag syndade 3 dagar i veckan! Inte undra på att jag inte gick ner!

Igår var jag på stickcafé och då drack jag faktiskt en ChaiLatte. Det är väl ungefär vad jag kommer unna mig fram tills påsk, då ska vi iväg till svärmor (?) och då får man lösa det så gott som möjligt…..

Historia: Jag gick upp 35 kg och lite till när jag träffade min första man och började med p-piller. Jag drog på mig en ätstörning, men inte vilken som helst utan den där som gör att man inte kan lämna något på tallriken, man äter tills det är slut överallt och om man ändå inte är nöjd så gör man mer mat nästa gång. Det slutade med att jag och min man klämde i oss mig en middag som lätt hade mättat 4 personer!

När vi skilde oss, träffade jag en träningsnarkoman och jag började träna. Min inkomst blev minimal och jag hade knappt råd med mat, träna var det enda jag hade råd med… Det slutade med att jag lätt kunde jogga från sommarjobbet till Friskis& Svettis (fri sommarträning), träna där i 2 timmar, sedan träna Taido i 1-2 timmar för att avsluta med styrketräning ett tag innan jag joggade hem…. Resultatet blev 30 kg på 3 mån. Jag landade på 59 kg men såg anorektisk ut, jag hade storlek 36 i byxor och de satt löst.

Vi flyttade till Halmstad och jag tränade inte lika mycket längre och vikten gick uppåt…. jag har pendlat mellan 68-82 kg.

Efter barnen har jag, i motsats till många andra, gått upp när jag slutade amma. Jag gick raskt upp 5-7 kg direkt efte amningsstopp och det berodde inte på att jag åt lika mycket som när jag ammade, eftersom jag gick på GI, efter Alfred, och följde GIviktkolls menyer så anpassades de när jag tog bort amningen på menyerna….

Nu när jag började den här omgången, efter Hannes, så låg jag på 76.6 kg… Idag var jag på 73.1 kg men var för drygt 1 månad sedan nere på 72.1 kg, men så kom syndandet emellan.

Första delmålet är att komma ner i vikten jag hade när jag skrev in mig på MVC med Ludde, 71.1 kg.

Imorgon är det invägning, väger in varje fredag och mäter midjan på morgonen… Idag tänkte jag även ta en promenad när ungarna somnat….

Jag räknar kallt med att det inte blir lika enkelt den här gången som förra gången, då när jag gick ner 30 kg… det är då 18 år sedan och det där med vikten blir ju inte enklare bara för man passerat 40.