Etiketter

,


I söndags var Teskedspappan i Landeryd för att ställa i ordning inför det öppna huset på måndagen… Strax efter 15-tiden så hör jag en ljudlig bank i vardagsrumsbordet och Alfred som börjar gråta, då har han trillat från pallen som Ludvig inte ställt bort efter sig sedan han slutat spela…

Vardagsrumsbordet kan låta ganska mycket av en liten smäll bara så jag reagerade inte på själva smällen, och inte heller på Alfreds gråt eftersom allt han gör resulterar i gråt så man nästan tror han har tappat ett ben eller nåt. Några minuter senare kommer Alfred ut till mig i köket och är ledsen och säger att han måste dricka = tydligaste tecknet på att han mår illa. Han hänger över toastolen några minuter men inget händer, han dricker lite vatten och går och sätter sig och kollar på tv.

Inom 5 min är han åter ute på toaletten och mår illa, då ringer jag och hetsar Teskedspappan lite och ringer även sjukvårdsupplysningen som säger till mig att åka till barnakuten.

Teskedspappan kommer hem och jag och Alfred åker in till akuten. Alfred är sig själv igen men säger då och då att han har ont i huvudet.

Klockan 16:13 tar vi nummerlapp och det är 2 st före oss. Det blir en lång väntan, får komma in kl 17:25 och får direkt veta att vi inte ska vara där – tack för det sjukvårdsupplysningen! De tar all data på Alfred och skickar ut oss i väntrummet igen, 17:40 sitter vi åter i stolen och väntar, de ska ringa ner till jourcentralen och fixa en tid till oss.

18:00 undrar jag vad som hänt och får till svar att de jobbar så fort de kan (jaha?), kl 18:15 får jag veta att vi har tid kl 19.00 på jourcentralen, 4 timmar efter att han slagit i huvudet!

Nåja, vi kom in redan 18:45 för att den som hade tiden innan inte var där och vi var klara till 19.00…. Diagnosen blev lindrig hjärnskakning och vila dagen efter (jo tjena!)

Så tack till sjukvårdsupplysningen som ödslade bort 2 timmar som kunde ha varit viktiga för en 3½-årings liv…..