Etiketter

Vi har ju gjort som tradition att gå ut och käka hela familjen på mors och fars dag. I år blev det inget av den varan för Teskedspappan skulle så klart jobba större delen av dagen…

Dagen artade sig rätt fint ändå… Hannes Knubbsäl väckte mig bara 01:45 och 05:10 för att käka, däremot tyckte han att 06:30 var perfekt tid att bli piggpiggelin på, det tyckte inte jag… Men Teskedspappan sa ”jag tar honom” och jag somnade om!!

Vid 08:30 sparkades dörren upp och en hungrig knubbsäl kom inbärandes… han käkade och var sedan inte alls trött utan det var ju bara att traska upp. I och för sig rätt skönt att komma upp ändå och 08:50 är ju stor skillnad mot 05:15 som det varit ett par dagar.

Jag fick en skön dusch utan Knubbsäls-larm utanför, små knubbsälar dör om de kommer in i badrummet nämligen… och sedan fick jag, i morsdagspresent, åka ner till lokala lumpboden och köpa en cykel.

Jag behöver en med växlar för att orka trampa upp för backen med 12 kg knubbsäl bakpå och den enda cykel med växel som jag hittade utanför, var ett stort *svordom* as som var högre än mig!

Besviket gick jag och Ian in och kollade vad som fanns, och längst in stod den! Den där barncykeln som jag sett innan! Ja, är man beskaffad som en ordinär 12-åring i längd så är det barncykel som gäller! Nu hoppas jag bara att jag kan få på en barnsits på den, annars blir det kärra. Nu ska den bara servas lite så blir det kalasbra!

Idag hade Ludde lekdejt, de började hemma hos lekdejten och sedan kom de hit när mamman behövde fixa lite. Jag höll på att få skrämselhicka när Teskedspappan sa att de skulle vara här, 4 egna barn + 1 lånat!!!

Det gick fint!

De hoppade på studsmattan hela tiden, medan Alfred och Hannes sov, Alfred var dålig igår och var inte piggast idag…

Lite bilder från dagen:

Dagens middag; Lax med vitpeppar och franska örter, hollandaissås, babyspenat och stekt halloumi

söta Hedvig, som svarar när man säger godnatt…

Hannes kom på idag att lax var gott, observera fläskläppen han fixade helt på egen hand under dagen….