Etiketter

Beviset att jag faktiskt FÅTT färg efter nästan 2 mån i ballerinaskor!!

Vi är hemma!

Det har varit en lång dag idag. Natten var lite stökig för Hannes pga broccoli tror jag. Han var gnällig och kunde inte ligga still inatt, varpå han krockade med väggen ett par gånger och förde ett jädra liv *stackars Lillan* Han lugnade ner sig efter någon timma och när jag fått av honom pyjamasen så han bara låg i blöjan. Lite lugna klappningar över ryggen gjorde sedan att han somnade… Men då hade jag varit vaken i ca 1½ timme *tråkigt*

Vi vaknade, käkade frukost, klagade över värmen och jag tänkte över vad vi skulle ha med oss under dagen. Vatten, stod högt på listan.
Vi kom med bussen med nöd och näppe, först körde den bara förbi hållplatsen för att sedan backa tillbaka 25 m (med hysterisk trafik runtomkring). Busschauffören upplyste mig sedan om att han bara behövde ta med barnvagnar i mån av plats… Det var en barnvagn, en rullator och folk som satt på barnvagnsplatserna.
Med lite omstuvning och ihopfällning av rullator så kom vi med *phu*

Som tur var skulle nästan alla av där vi skulle av – Österport, så vi kom av utan problem. Vi började med att gå in på postombudet på gallerian och skicka hem smutstvätt och Hannes överblivna kläder, så vi slipper släpa dem på båten på lördag, 5 kg blev vi av med brevledes.
Sedan handlade jag lite förnödenheter inför dagen på COOP och så gick vi innanför muren.

Vi gick först Östra Tullgränd ner mot Klinttorget, därifrån följde vi Norra Murgatan till Smörasken. Jag som är fotonörd fotade nästan konstant och njöt av lukter jag inte känt sedan jag var liten… Lillan sa att Visby luktar speciellt och jag kan bara hålla med! Det luktar som Rönnäng (Tjörn) gjorde på somrarna när jag var liten – tjära och blommor!

Från Smörasken gick vi sedan Nygatan söderut och kollade in S:ta Maria Domkyrka och fotade utsikt. Vi pausade lite under träden i skuggan och fick lite fläktande vindar över oss en stund innan vi begav oss ut i värmen i solen igen.

Vi fortsatte Nygatan och vek in på Klintgränd för att ta Trappgatan till utsiktspunkt (som Lillan snällt prickat ut, likaså Kränku och en garnaffär), när vi kom fram till utsiktsplatsen stod en ambulans ivägen och de höll på att prata med parkförvaltningen för att klippa nåt lås så jag beslutade snabbt att gå vidare….

Torngränd upp till Nygatan och sedan bort till Hästgatan. Lite paus och vatten till Hannes som led ordentligt i värmen trots att jag såg till att hålla oss så mycket som möjligt i skugga och framför allt ha vagnen vänd från solen hela tiden.
Vi vek in på Tunnbindaregatan för att ta oss bort till Blockgränd där vi svängde ner för att ta oss till Adelsgatan… Jag fönstershoppade hela vägen upp till Solkristallen där jag bara var tvungen att gå in!! En nyckelring med änglaklocka, Nagchamparökelse, ett sodalithjärta och ett skyddsängelarmband… Sedan vidare mot Södertorg där garnaffären jag efterfrågat låg, Jag köpte garn och en silverring.

Tillbaka norrut på Adelsgatan och vi köpte glass (Gute-glass såklart) i Honung&Saffran (Hannes favorit), Kaffihalv (tror den hette så) och Salmbär, Hannes gillade inte Salmbär för det var kärnor i den….
Ett halvt kvarter senare var det dags för nåt att äta. Grekisk Sallad till mig och Pastasnäckor till Hannes. Här var Hannes en tjuv! Han fick låna skeden jag matat honom med, att leka med medan jag åt färdigt och gömde den under madrassen! Så den har vi med oss hem från Gotland *host*

Jodå, vi var in i en souvenirbutik också och jag hittade en underbar keps till Alfred med ett får på *nähä?* och lite längre bort trillade jag in i en leksaks/skoaffär och hittade nya Frocs till Ian, istället för de som Selma har gömt.

Via Wallers Plats och Hästgatan till Kränku. Här skulle jag kunna lägga åtskilliga tusenlappar! Framför allt hittade jag en tekanna i glas som jag på nåt sätt ska ha hem, antingen via Kränkus webbförsäljning eller Lillan och Bussgods *flörtar järnet* Här blev det en tekopp till mig och lite chokladkaffe… Just det Teskedspappan fick ett par påsar med brända mandlar på Adelsgatan…

Vi tog S:t Hansgatan bort mot Stora Torget *vilt fotograferande av S:t Katarina* och sedan Kränku hade vädergudarna gett oss lite andrum med hjälp av lite moln på himlen. På Stora Torget hittade jag det jag sökte, en sak till Ludde… Han älskar honung på sina smörgåsar så jag köpte en hel burk Midsommarhonung till honom.

När vi gick från Stora Torget gjorde jag dagens i särklass mest korkade val… Jag valde Smittens Backe (heter den så?) och jodå, nog fan var det backe alltid *flås, flämt, hjärtproblem* Jag hittade en leksaksaffär på Hästgatan där jag hittade cykelreflexer till ungarna *mission complete* mamma kommer hem med lite presenter i alla fall….

Här tog vi farväl av innerstaden, men jag känner att minst en dag till får man lägga där för att hinna med allt som är värt att se… och då snackar jag bara om innerstaden, ska jag se allt jag vill se på Gotland får jag nog flytta hit….