Är det nåt som gör mig förbannad så är det folk som inte har vett att ta ner korgen efter sig i affären!

JA! Jag vet det är bagatell men jag tycker det är så respektlöst och framför allt är de jävla latmaskar! ORKAR man inte ta ner korgen efter sig eller skiter man i det? Skiter man i det är man människa av andrahandssortering…
Jag brukar antingen säga högt till barnen att ”Ludde kan du ta ner korgen är du snäll för nu har det varit en latmask i farten igen”, eller så ber jag människan plocka ner korgen efter sig.

Vanligtvis brukar man ju komma när man har Hannes i famnen och korgen hängandes över armen med en rulle toapapper i samma hand… Antingen får man sätta barnet på skitiga golvet eller så får man släppa alla saker på golvet för att någon inte gör en sådan enkel sak som att respektfullt plocka bort korgen efter sig.

En gång var kärringen framför så nonchalant och sa att ”jag tar aldrig bort korgen efter mig, varför ska jag göra det”, då blev jag så arg att när jag såg att hon inte lagt en sådan där ”avdelare” emellan så lastade jag upp mina varor direkt efter och brydde mig inte om att lägga upp någon heller. När sedan kassörskan började slå in mina varor på hennes kvitto så blev det ett jäkla liv om att jag fick väl lägga upp en avdelare innan varorna, då tyckte jag bara att ”jag lägger aldrig dit någon, det är inte mitt problem om någon annan får betala mina varor. Det är ungefär som de som är lata och inte plockar bort korgen efter sig”.
Jag har fått många fräsande gubbar och kärringar efter mig när jag påpekat deras korg, och vanligtvis är de någonstans mellan 35-50 år gamla och kör stor fin bil eller 20-åriga småtjejer som är för fiiiina för att ta bort sin korg. Jag kanske generaliserar, men jag tror inte det är mycket i så fall.
Men faktum är, människor som inte tar bort korgen efter sig har mött sin motståndare….