Jag har problem med mitt hår… har haft det länge…

Jag har seborré:
Den ger problem som är en blandning av fet hårbotten och mjällbildning. Talgkörtelproduktionen ökar kraftigt och man får en stark mjällbildning. Allvarlig Seborré kan dessutom orsaka skallighet eftersom hårbildningen stryps helt eller delvis.

Seborré är vanligt i Sverige vilket anses bero på den sparsamma solbelysningen och att vi äter fel sorts fett i för stora mängder. Boten är solljus, omläggning av dieten och eventuellt tillskott av de nyttiga fleromättade fettsyrorna. också antibakteriellt så att infektioner inte uppstår i den irriterade huden. Källa

Vad som inte framgår av texten är att det är inte flagig mjäll som är det stora problemet, utan det att det blir stora kakor i hårbotten med en fet, kläggig sörja…

Nu har jag varit bra i nästan 15 år men känner att ett ”utbrott” är på väg. Det kliar mer och beläggningen kommer direkt när jag har tvättat håret….

Så nu tänker jag testa No Poo!!

Jag satte mig ikväll och gick igenom exakt vad det var det innebar… hm, sistashampo, ett schampo man tvättar bort all silikon i håret med… ok…

*ut och rota runt i badrummet och tar mig tillbaka med 4 flaskor, alla barnängen*

Hm… *läsa läsa* JA!!! Jag hade ett man kunde använda! Barnängen Kids Härliga Hallon!

Så jag läste vidare och fastnade för att tvätta med bikarbonat. Så jag tog med mig 3 tsk bikarbonat ut i badrummet. Jag tog även med mig äppelcidervinägern och blandade till en blandning med 1 del äppelcidervinäger och 10 delar vatten för att ha och slutskölja med.

Jag schamponerade en snabb gång med schampot och sköljde rent ordentligt. Jag tog en andra gång och masserade hårbotten en stund och hade schampot i håret en 4-5 min. *skölja skölja*

Jag masserade in bikarbonat i hårbotten och masserade ordentligt under några minuter och sköljde ordentligt. När jag hade sköljt färdigt så stoppade jag huvudet över hinken med vinägerblandningen och sköljde håret grundligt. Luktade inte allra bäst men jag tycker inte håret luktar efteråt.

Det mest anmärkningsvärda var när jag tog bort handduken, var att jag tappade hår i stora tussar! Jag har haft problem med hårfällning sedan Stora Hårfällningen efter förlossningen, och det verkar som att jag har masserat loss det som skulle fallit gradvis och vi får se hur mycket jag tappar imorgon.

På bilden är allt hår ordentligt ihoprullat till en boll (bara för att jag skulle få med mig allt och slänga).

 

Jag passade även på att skrubba ansiktet med 1 del bikarbonat och 1 del citronsaft och JÄDRAR vad bra det rengjorde porerna! Jag satte en vit choklad/leramask som jag hade kvar och sedan smörjde jag in ansiktet med min Roskräm som jag fått av svärmor. En kräm jag måste leta upp mer av, den är underbar!!

Nu är håret halvtorrt och jag är nöjd med resultatet. Får se om en månad när jag tänker utvärdera det hela, men jag kan säga redan nu att hårbotten känns sårig och ömmar, vilket den alltid gör när jag behandlar seborrén, så kanske gör det nytta?