Etiketter

,

Imorse när Hannes sov middag så var de andra barnen ute och lekte… Jag satt inne i soffan och tog en tupplur stickade.

Ian lekte inte så mycket, mer rensade ogräs med två olika sorters hackor… Han har rensat nästan hela uppfarten och har gjort ett bra jobb… Imorse infann sig problematiken att Alfred kom ivägen när Ian svingade hackan vid ett tillfälle och vips hade Alfred ett jack i pannan!
Jag vaknade till av att Ian vrålade från hallen att Alfred har slagit i pannan. Jag hör Alfred skrika ganska ordentligt men det kan vara allt från att han hittar en 3 dagar gammal sårskada till att halva huvudet är borta… så man vet aldrig…

När jag kommer ut på trappen så står Alfred med blod i ansiktet och en stor tuss toapapper som är indränkt med blod!!! *YIKES!*

Jag tar en snabbtitt, ser att det är ett ordentligt jack, ber Ludde om mer papper och skickar upp Ian för att väcka Teskedspappan. Jag får nytt papper och lägger an det med ordentligt tryck och inom ett par minuter slutar det blöda….

Vi åker till vårdcentralen (vi bor ju som tur är bara 300 m därifrån), väl framme inser vi att det är lördag *fan!* och vi lastar in Alfred i bilen igen och Teskedspappan kör hem mig och tar sedan Alfred till jourcentralen/lättakuten eller vad det heter….

Ett par timmar senare kom de hem, en strålande Alfred med limmat sår och 3 tejpar i pannan, klistermärke och en ring….

Han har varit en smula sur över att han inte får gå ut idag, men inne kan jag ha lite koll på honom. Imorgon får han gå ut men han har strikta förhållningsregler om att INTE hoppa på studsmattan…. och kanske hålla sig undan med huvudet, när Ian rensar gräs…..

På eftermiddagen när vi lagar middag och fyller grannen med kaffe så ligger Hannes på ryggen på köksgolvet, jag hör konstigt ljud ifrån honom och ser att han har satt i halsen! Jag vänder snabbt på honom och tippar honom framåt så munnen kommer nedåt och så klappar jag till ordentligt ett par gånger i ryggen mellan skulderbladen… Han får luft och några hostningar senare kommer ett par legobrickor ut ur munnen!

Ludde hade innan på dagen suttit vid köksbordet och byggt lego, och så klart tappat och inte märkt det *mamma vansinnigt arg*

Vem sa att småbarnslivet är tråkigt och enformigt?