Etiketter

,

De som känner mig vet att jag kör en stor bil…. Och då snackar vi stor! Vi har ju en Folkabuss och det är långa versionen förutom de 9 sittplatserna, jag får in barnvagnen på längden utan att fälla ihop den! Bussen är ca 2.10 m bred och 4.5 m lång.

Så fort jag kommer med den ser män seriöst livrädda ut! Varför? Jag är kvinna och således skall jag inte klara av att köra en så stor bil utan att leka flipperkula eller?

Visst jag kan hålla med om att vissa kvinnor tror att de kör en SL-buss när de egentligen sitter bakom ratten i en pyttig V70, och knappt kan manövrera bilen och har marginaler på ca 149,5 cm…
Visst kan jag hålla med om att jag manövrerar runt bussen lite väl häftigt ibland men är jag osäker så tar jag det lugnt *lovar* särskilt när det sitter ett gäng småskedar i bilen….

På de 23 år jag har haft körkortet har jag krockat en gång, jag blev påkörd bakifrån när jag skulle vända min bil…. jag hade haft körkortet i 3 veckor då…
Jag har tappat kontrollen över bilen en gång, för att undvika att köra över en hund som sprang över vägen och jag använde en timmertrave för att få stopp på bilen.

Däremot har jag gjort sådana där gosaker som att glömma sladden till motorvärmaren, bara hålla koll i en spegel och knäcka den andra mot en cementpelare… Men sedan kan jag inte komma ihåg om det är mer *funderar*

Jag vill inte påstå att jag är superduperbilförare, men jag vet var jag har min bil, jag försöker köra så vettigt jag kan när ungarna är i bilen men är jag ensam (och kör Smart) så blir det kanske lite mindre ”smart” körning

Senast idag såg jag en man som såg ut som om han allvarligt skulle börja gråta när jag kom. Jag och ungarna skulle åka och käka eftersom Affe fyllde år och fick välja middag. När vi kom ner till korvmojjen så stod det en stoooor breeed jänke (alldeles roooosa var den) och det var en p-plats ledig på var sida om den.
På den korkat planerade parkeringen så får jag antingen backa och trixa för att komma in på utsidan om jänken, eller så tar jag ut kurvan lite och kommer rakt in på p-platsen innanför den Ahlgrens Bilar-rosa pråmen…

Jag valde den enkla platsen så klart och tog ut kurvan bra, vilket ledde till att jag kom nära parkbänkarna, jag kröp fram och hade koll på att jag var klar… Mannen som satt 2 parkbänkar bort hade den där ”nu-gråter-jag-snart-looken” och när jag lastat av en halv förskolegrupp barn (Hannes gick själv i sina fina grönrosa frocs!) och skulle gå förbi mannen så sa han;
-”där hade du tur, det var inte många centimeter över!!!”
och i ett tonläge som dröp av ”lilla-gumman-cynism”...

Jag spände upp ansiktet i ett leende och svarade;
-”Tur, nänä gubbe lille, det heter skicklighet och jag hade så där mycket kvar ju *måttade 7-8 cm med fingrarna*, det hade jag kunnat manövrera in en finlandsfärja på”
Jag fick inget svar…. eller jo, ett ansiktsuttryck i form av en fågelholk….
Teskedspappan brukar säga (ni vet han som saknar självbevarelsedrift?) att tjejer kör bättre än höns, och där kan jag inte säga emot honom, men jag tänker fan inte acceptera att jag (och andra bra kvinnliga bilförare) skall behöva lida för att vissa kvinnor inte kan manövrera sina bilar!
Då kan ju alla män få lida för att jag allt som oftast stöter på män som inte kan trafikreglerna t ex, eller mest troligt, inte bryr sig för de är ju män och kör som en gud *cynisk*
Ett exempel som jag råkade ut för förra veckan, när jag tyvärr hade Hannes och Affe i bilen. Jag skulle in till Life-butiken på Kyrkogatan och vid Svea är det så klart en turist som har kört för långt och som håller på och vänder sin bil där det är som trängst.
Det är 4-5 bilar som står på kö och jag står som nr 3. Då kommer en dumjävel på utsidan (höger) och kör i planteringar och på trottoar bara för att det är aaaalldeles för jobbigt att vänta 34 sek så turisten får vänt sin lilla bil och kommit sig iväg!
När vi andra börjar köra så ignoreras denna ”överklasstyp” i sin stora BMW (tylösandsturist?), jag håller ändå ett öga på honom för magkänslan säger att han kommer bara kasta sig in framför mig, och mycket riktigt halvvägs bort mot torggaraget får jag tvärnita för han kastar sig in framför mig – tack så jävla mycket för att du riskerar mina barn! – <– arg faktiskt….
Vid det här laget önskar jag att vi hade ett kompressorhorn på bilen för när jag ska in i torggaraget, står den mindre kompetenta bilföraren fast i bilkö, varpå jag kommer upp med bussen jämte honom (man kör ju i mitten för att komma in i torggaraget från slottsbro-hållet) och jag stannar 20 cm från hans bil och hänger mig på tutan, men bussen är av ytterst mesig tutpotential så han blev nog mest rädd och fick väl inte den mängd tinnitus som jag önskade…
Hade jag inte haft barnen i bussen så hade jag inte flyttat på mig… Det hade inte varit jag som blivit orsaken till olyckan…
Fast… om man skulle ta och googla lite kompressorhorn, jag menar, de är ju inte så fruktansvärt dyra och med tanke på hur många som kommer från Halmstadhållet på Nissastigen och totalt skiter i att lämna företräde när det kommer bilar från Hemköpshållet…. Jag kör där minst 3 ggr/dag när det är skola och förskola och det händer 2-4 ggr/vecka att jag får tvärnita för att folk inte fattar att det är väjningsplikt FAST man kör på Nissastigen!
Aaaaahhhhhh…..