Jag har ju ätit mer eller mindre LCHF sedan april/maj i år… Och jag märker en stor skillnad, inte minst -8 kg i vikt utan även andra skillnader i kroppen.

Tänderna: Plack har minskat och tänderna känns ”blanka” och fräscha längre under dagen, vid rengöring med plackers har jag märkt en stor skillnad på mängden ”skit” mellan tänderna.

Däremot så fort jag äter kolhydrater, pasta, godis or what ever, så blir tänderna ”ludna” direkt och mängden plack växer direkt mellan tänderna.

Mage: Min mage har under långa tider varit en problemhärd, vilket minskade när min laktosintolerans upptäcktes och resten försvann med kolhydraterna! När jag äter kolhydrater får jag genast tillbaka min magknip, illamående och betongmage är ett passande uttryck. Magen känns inom ett par timmar uppblåst och spänner som om den vore gasfylld… eh, vilken den blir *host host*

Huden: Jag har haft långt mycket mindre problem med huden under sommaren mot vad jag brukar ha, lägg till att jag kör med OCM också och alla problem what so ever är borta!

Välbefinnande: Trots att jag har 4 barn, varav en ettåring som tycker att sova på natten är överskattat så känner jag mig ändå full av energi! Men så fort jag äter kolhydrater så blir jag seg i kroppen och hamnar i soffan utan att ens engagera mig i en virkning/stickning. Bästa sömnmedlet för mig är att käka lite godis, jag blir trött inom 30-60 min.

När jag äter kolhydrater så blir jag orolig i kroppen, lite lätt på gränsen mot panikångest. Jag har haft en ordentlig panikångestattack i hela mitt liv och jag känner igen känslan. Hjärtat slår hårt och snabbt, andningen blir ytlig och mer frekvent och oron i kroppen gör mig rastlös och stingslig.

Jag har långt mer tålamod med ungarna när jag inte äter kolhydrater…

Bäst mår jag om jag håller mig under 20 gram kolhydrater om dagen, jag äter långt mycket mindre nu än innan, fettet i maten håller mig mätt längre och matportionerna blir mindre, trots det får jag i mig långt fler kalorier varje dag än innan, men vikten går ner ändå.

Det mest negativa jag har upplevt med lchf (eller lågkolhydratkosten som jag föredrar att kalla det eftersom tydligen LCHF drar igång människors värsta sidor) är vissa människors reaktioner. Vad är det med lågkolhydrat som gör människor så aggressiva? Man måste genast attackera mig och framför allt förlöjliga det hela och komma med påståenden som är helt uppåt väggarna!

En släkting sa till sin man i förlöjligande ton ”hon ska bara äta 2 ägg till frukost”, so? Gör jag mig rolig över hennes frukost? Vem av oss har mest problem med vikten? Nu menar jag inte att jag tycker hon är tjock utan jag går på vad hon själv uttrycker om sin vikt. Framför allt, vad har hon med att göra vad jag äter till frukost?

Jag var mätt i 6 timmar och mådde bra! Så enkelt är det.

Om du tycker att LCHF är så löjligt, håll din åsikt för dig själv, jag gnäller inte över dina val att möla i dig kolhydrater eller hur? Att jag kan tycka synd om de som trycker i sig kolhydrater, svälter sig själva och äter fettsnålt och drar på sig insulinnivåer som får taket att bågna är en helt annan sak. Det är ingenting jag kör ner i halsen på någon….

Dissa ingenting du inte har testat, låt mig må bra, vara mätt, gå ner i vikt och äta gott ifred…