Igår tänkte jag ta en tur till Landeryd med ungarna när de kom från skolan. Nu blev det inte riktigt så…

När jag körde förbi vägarbetet på Santagårdsvägen så svängde grävmaskinen ut helt plöstsligt och jag fick gira *BONK* så hade jag kört på kantstenen ordentligt. Jag tänkte att jag får väl gå ut och kolla för det måste ha blivit punka….

Men bilen gick och lät som den skulle så jag lät det bero, i ungefär 1 mil… Då började den helt plötsligt bröta och det var det bara att köra in till kanten och börja fundera. Ringde Teskedspappan som var i Landeryd 3 mil bort och han skulle komma så småningom. Då föll min blick på den lilla klisterlappen jag har i rutan med telefonnumret till Falck Assistans, ”why not” tänkte jag och sa till Teskedspappan att ”jag ringer dem”…

50 min senare kom bärgningsbilen och han satte igång att byta däck, visst kunde jag ha bytt det själv men jag är tveksam till om jag hade fått upp de muttrar som satt under bilen och som höll reservdäcket på plats, tom bärgarens muttermaskin hade problem. Sedan betalar vi ju en prenumeration varje år för sådant här och så regnade det också….

Däcket blev bytt, Teskedspappan var 5 min bort när det var klart och barnen hade suttit de 70 min utan att gnälla, vilken tur att vi har hela lagret av sagoskivor i bilen 😉 Jag hade Camilla Läckbergs ”Fyrvaktaren” i mobilen så ingen var direkt hysteriskt uttråkad, Hannes sov…

När vi hade varit inne i Torup och beställt nytt däck (det var för stort hål för att lagas) så åkte vi hem, käkade middag på Bettans och sedan åkte vi hem…. Utan att ha varit i Landeryd…

Jag kan varmt rekommendera att skaffa försäkring hos Falck Assistans! Den kostar runt 500 spänn om året men hamnar man någonstans med trasig bil så är det bara att ringa, jag tror tom det ingår hyrbil om bilen hamnar på verkstad.


Den här boken är nog en av de bättre som Camilla Läckberg har skrivit (som jag har läst så här långt), en riktigt gripande bok.

Jag brukar sällan bli berörd av böcker så att tårarna rinner men den här var verkligen jobbig att läsa höra emellanåt.

Dock väldigt läs-/hörvärd