Jag och Teskedspappan beställde 2 st hoodisar från Spreadshirt och tiden gick… inga tröjor…

Så igår började vi nysta i det hela och blev mer och mer förbannade!

DHL levererade tröjorna till Sverigen, so far, so good… men sedan började allting urarta. Tröjorna kom fram till Oskarström (ICA Nära för att vara korrekt) och det var här allt gick åt helvete – igen….

Klåparna felsorterade våra tröjor/paket så det återvände till postterminalen och sedan dess… är det helt jävla väck!

Visst kan ett ombud göra fel, men när det sker gång på gång på gång… och just det, IGEN! Så får det fan vara nog!

De har snullat väck det här paketet
De har felfrankerat paket från mig (jag traderar, blir ju en del)
De har tejpat fast frimärken som inte har fäst ordentligt och i båda fallen (detta och det ovan) så har JAG fått betala straffavgift för att paketen inte är korrekt framkerade TROTS att jag kan uppvisa kvitton som talar om att jag har BETALAT rätt summa för paketet, men de har satt på för lite frimärken eller tejpat på ett inte godkänt sätt.

De två senaste exemplen har skett fler än en gång, så numera sköter jag all frankering själv, faktiskt.
Kan man inte välja postombud? För nu är vi fan trötta på klåparna på ICA Nära i Oskarström!

De förra som hade verksamheten, Matöppet och Konsum var bra, då råkade jag aldrig ut för sådana här saker…. bara nu med ICA.

Dessutom! När man tar upp det här med dem, att nåt har blivit fel, då blir de skitsnorkiga och går i försvarsställning och de har minsann inte gjort fel… ELLER HUR!!!!!!!!!!


*ja, jag är sur, jag vill ha min hoodie NU!*

Dessutom får Spreadshirt trycka nya tröjor och skicka, är det rätt?