Den kommentaren hör jag ofta när jag berättar om ”ägglatte”.

Förvisso, så förstår jag väl att det kanske låter så där med råa ägg, smör/kokosfett, vatten och smaksättning… Men äckligt?

Alltså, TROR du verkligen jag hade druckit det om det varit äckligt? Ibland undrar jag hur vissa människor tänker. Att man kanske kan undra hur det smakar är en sak, men att utbrista ”det är ÄCKLIGT!!” som värsta 5-åringen utan att veta vad man yttrar sig om? Vet du, då sjunker man i mina ögon…

Samma sak när man hånar mig för att jag äter LCHF. Så fort man råkar säga att man äter LCHF så drar man igång den allra kraftigaste attackreflexen hos merparten av medmänniskorna, då är det helt ok att bli arg, håna, tala om för mig vilken jäkla idiot jag är som har gått på den där bluffen!

Ägglatte innan mixning

Vet du, jag behöver inte fördomsfulla människor i min närmaste omgivning, om det upprör dig så mycket hur jag äter, så behöver vi inte umgås, ok?
Särskilt de som har en mycket kraftig åsikt, utan att ens veta vad det handlar om…

Vet du, det är kanske en bluff i din värld, jag gör min ägglatte, njuter av smaken och mättnaden den ger, mår bra och ser resultatet av att leva kolhydratfattigt. En annan sak också…. det är ingen uppoffring, jag äter gott och är mätt men går ändå ner i vikt, blir sundare och mår bättre.
Bluff? i så fall en jävligt bra bluff!

Jag har mycket svårt att se vad det är som upprör människor så mycket? Jag väljer bort pasta, ris, potatis, bröd och alla hel-/halvfabrikat som är fullknökade med kolhydrater för att mätta…
Jag gör vanligtvis min mat från grunden, av råvaror och inte halvfabrikat. Många som äter lågkolhydrat är väldigt noga med att välja ekologiskt, jag önskar jag hade råd med det. Jag har inte råd att köpa 60 st ekologiska ägg i veckan, ja 60 ägg i veckan!

Jag fick en hånfull kommentar om ifall ”jag fortfarande levde på ägg”, hurså? Angår det dig? Hånar jag dig för hur du äter? Jag kan tycka synd om dig att du svälter dig och kämpar så för att gå ner i vikt… för mig sker det automatiskt och att röra på sig har blivit så mycket enklare! Grundkonditionen har förbättras ”utav sig själv” då jag inte har insulinnivåer i klass med Kaknästornet, som segar ner mitt system….

Så, ska vi göra en deal? Ta reda på vad LCHF handlar om, sluta gnäll för att andra väljer det, bli mer accepterande till din omgivning och tysta din rädsla/okunnighet innan du kritiserar andra människor för nåt du inte kan nåt om!
Så fortsätter jag att sippa ägglatte under tiden och gå ner lite till i vikt utav bara farten…

God, mättande och full av vitaminer!

Hur man gör ägglatte
Jag brukar ta 1 helt ägg + 1 äggula. Jag kokar upp lite vatten i vattenkokaren och häller på någon deciliter. Har man rå äggvita bör man denaturera den ungefär en minut i minst 70-gradigt vatten. Rå äggvita kan få en att må illa och hindrar bl a b-vitaminer att tas upp av kroppen.
Jag trycker ner en stor sked med Ghee eller kokosfett i äggvattenblandningen och sedan mixar jag det hela med stavmixern.
I detta häller jag sedan te, kaffe eller kakao, tar jag kakao så tar jag faktiskt lite sötningsmedel också….