dagar när allt bara är jobbigt så är det motsträvigt!

Idag var det veckohandling på schemat. Jag brukar ta en ägglatte på morgonen när barnen äter frukost och så käkar jag när jag kommer hem igen…

Idag blev kaffet för varmt i micron så jag kunde inte dricka särskilt mycket. Jag körde de stora barnen till skolan och på väg tillbaka hör jag ett misstänkt ljud och doften av varm välling sprider sig i bilen. FAN!! Hannes kräktes.
Hannes blir lätt åksjuk och jag hade tagit det lugnt både till och från skolan så jag förstod inte varför han gjorde denna kaskadkräkning i bilen. Det var bara att köra hem och slänga jacka, byxor och body i tvätten.

Iväg till dagis…

Jag lämnade Alfred och Hannes och kände väl någonstans i magen att det kanske inte blir heldag för Hannes…

Iväg till Willys och in och handla. När jag är nästan klar ringer mobilen, jodå, Hannes har feber och det var bara att åka och hämta honom. Jag försöker febrilt få tag på Teskedspappan som ligger hemma och sover men han hör så klart inte telefonen! Jag kör som en biltjuv de 2 milen hem och hämtar en relativt pigg Hannes. Jag kör hem och får äntligen äta frukost…

Så här började min dag och jag kan lova, den blev inte mycket bättre….
Hannes är jättegnällig och jag har svårt att göra någonting annat än bära på honom. Han har ingen feber (ingen som vår termometer hittar i alla fall) men är gnällig till förbannelse!

Teskedspappan är iväg på möte så klart och jag skulle hämta Affe hos lekdejt och laga mat… idag är inte rätt dag att ha prov i tålamod!

Nu har alla barnen fått middag – Kalvfärssoppa med tagliatelle – och alla har ätit bra, även Hannes, så nu hoppas jag att han håller sig mindre gnällig den timma som är kvar till läggdags för honom…

Vissa dagar är det svårare med det positiva tänkandet, idag har det varit så men jag har väl lyckats rätt bra trots dålig sömn (för inatt sov inte Hannes hela natten), taskig start på dagen och stressigt emellanåt….