Etiketter

Kom på en sak nu….

När Hannes vaknade vid 3-tiden inatt så hällde jag över vällingen i nappflaskan, från termosen. Gick in i Hannes rum (deras rum är ju utanför sovrummet) och tankade barnet under ljudliga klunkar…

Jag såg först billampor på gardinerna och den körde fort och det både verkade och lät som om den stannade utanför vårt hus.
Någon minut senare hör jag en kraftig dunk från vardagsrummet, som ligger under Hannes och Ians rum. Jag stelnade till och undrade vad det var, en så hörde jag katten käka mat i trappan (matskålen står där för att inte Hannes ska nå den, vi har ju grind i trappan), och tänkte att det var väl han som lät.

Sedan hörde jag hur det mumlade av mansröster på bottenvåningen!!!!! Från vardagsrummet!!! Jag blir helt iskall och tassade fram till dörren för att lyssna, Hannes hade ätit färdigt vid det här laget. Så hör jag fler röster! Sträcker ut handen och tänder lampan i hallen och den tänder även lampan i hallen på bottenvåningen. Jag smyger fram till trappan och lyssnar… Så börjar en kvinna tala och jag hör då att det är tv:n! Men den stängde jag av! Det vet jag för jag höll på att bryta fingret för jag slant på knappen….

Jag tassar ner för trappan….

Tassa är väl inte direkt rätt benämning eftersom den knakar värre än en dubbelsäng i ett horhus…. Jag hör att någon rör sig och beväpnar mig med den halvätna vällingflaskan (oooo så farligt)… Jag går in i vardagsrummet och där är…… IAN!

Ungen har knallat ner mitt i natten, satt på tv:n och satt sig i soffan för att titta på svt24nyheterna kl 3 på natten. Han hade kissat på sig och gått ner för att kissa och antagligen byta pyjamas, men det glömde han… Då blev raskt tillbaka till sängen efter tvättning och pyjamas i tvätten. Han fick ligga skavfötters med Alfred för hans säng var blöt och orka bädda om kl 3! Hans andra säng saknade lakan från förra gången han kissade på sig och där sover ju Hannes så den ville jag inte lägga lakan i heller….

Sedan gick jag in och tittade på ArkivX en liten stund, innan jag somnade och tv:n stängde av sig på sleepfunktionen….