GOD!

Häromdagen mailade jag Willy:s för att försöka få svar på en fråga som personalen i butiken inte har klarat av att ge mig, fast jag har försökt i 2 månader och maken till svammel har jag aldrig hört.

Min frågeställning var varför de hade slutat sälja Skånemejeriernas mjölk och inte hade annat än Arlas äckliga skitmjölk som ingen (nåja, Hannes gillar den) i familjen gillar… Dessutom är den dyrare.

Det konsumentbefrämjande och uttömmande svaret jag fick (cynismen är hög) var:

Hej
Det är ingen prisskillnad på dessa 2 artiklar Skåne mjölk låg med fel inprisSen i det nya systemet fungerar inte en vara som Skåne tillverkar och Falköping skall köra ut
Mvh Mats

Ingen prisskillnad? Här begår han sitt största misstag, faktum kvarstår 110901 betalade jag 10.90 kr för en liter Skånemejeriernas mjölk.
2 veckor senare (110915) fick jag betala 15.40 kr för motsvarande Arlas laktosfria, det var det enda (!) jag hade att tillgå i butiken. Sedan dess har jag betalat 13.90 kr för en liter Arlas (äckliga) låglaktosmjölk, tills förra veckan när den helt plötsligt gått ner till 12.50 kr.
Jag bryr mig inte ett skvatt om att de har haft fel inpris, i verkligheten så har det skiljt en hel del i pris. Oavsett vad  Mats på Willy:s skriver.

Som avdankad IT-tekniker vet jag att man kan alltid runtgå diverse systemtekniska problem. Vi tillbringade flera månader med att identifiera problem och lösa dem när Duni implementerade sitt nya affärssystem. Jag anser inte att jag har fått ett sanningsenligt svar.
Framför allt har jag fått ett klent svar av en människa som inte ens bemödar sig med korrekt språk eller ens en gnutta servicekänsla. Jag känner mig avsnäst helt enkelt. 

Vi är en stor familj och lägger minst 80 000 om året i den affärskedjan. Helst vill jag bara handla någon annanstans och skita i hela jävla kedjan, men tyvärr inser jag att så pass billigt kommer jag inte undan någon annanstans. Jag vill inte handla enbart lågprismärken för att ha råd att kunna äta varierat. Jag får helt enkelt hitta mjölk som familjen tycker om någon annanstans. Vanligtvis går här 8-10 liter mjölk i veckan, nu går det knappt 4 liter, säger allt.

Dessutom gillar jag inte marknadsjättar utan främjar gärna små företag (nåja, små i förhållande). Helst hade jag velat köpa Wapnömjölk men de vägrar ju göra låglaktos *sparkar lite medan jag ändå håller på*.

Jag har fått tips om Netto… har de annat märke än Arla på sin laktosfria/låglaktos? Valio är inte heller ett alternativ med sitt ännu högre pris. Om någon i Halmstad vet någon affär som har skånemejerierna eller annan låglaktos/laktosfri mjölk än Arla eller Valio -maila gärna!-


Uppdaterat 11-12-18
Jag fick en rätt intressant konversation med personalen på ”min” Willysbutik. De kunde lätt peka ut flertalet varor, t ex Åsens mjölk, som körs ut av Falköpings Mejerier. Lägg till att jag kunde se flertalet mejeriprodukter som det stod ”Skånemejerier” på i deras mjölkdisk. Jag ska inte svära på det men jag tror att det stod skånemejerierna på Garants mjölk…

Så vet du, Mats, jag tror inte ett jäkla piss på dig, och inte personalen heller! De sa rakt ut ”Det kan inte stämma, det måste vara lögn, vi har flera skånemejeriprodukter”

I dagsläget köper vi vår mat på ICAMaxi vid högskolan i Halmstad, för vid en priskoll, så visade sig ICA vara billigare än Willys, på de varor vi köper och inte någon ”baskasse”.