Etiketter

För i så fall är Hannes en flicka!

Ja, jag är cynisk och ja, jag blir arg så fort någon säger ”men den kan han inte ha, den är ju rosa”…. Oavsett om det är till mina killar eller om någon säger det om sina egna barn. Min kontring blir direkt ”varför inte då?” och jag har aldrig fått ett bra argument! Bara ”den är ju *axelryckning* rosa”… So?

Du har ett barn, varför måste de könsuppdelas och knuffas in i dessa hämmande könsroller redan nu?

Här i Hannes låda ligger kläderna i 4-5-6 lager och det finns en enda svart tröja! Det är så jag vill ha det, vet ni hur svårt det är? På byxor är det närmast omöjligt! För att inte tala om när de blir större, Alfred funkar bra, han älskar allt och bryr sig lite om vad andra säger, fan, han sprang ju i klänning större delen av året! Nu har han valt bort klänningar men har med glädje övertagit stympade Ians alla Hello Kitty-kläder!

Fast Ian har insett att Hello Kitty, har man det hemma så ser ingen i skolan det ju!
När det var dags att välja chokladkalender så hade jag köpt Hello Kitty, Nalle Puh, Bilar och Star Wars. Star Wars var given, den är Luddes, men sedan blev det total omblandning bland kalendrarna!
Ian valde Hello Kitty, Alfred Bilar och så blev det Nalle Puh till Hannes… Så var inte valet i butiken när vi köpte dem, då hade Ian sagt Bilar, Alfred Nalle Puh och jag valde Hello Kitty till Hannes….

Till Ian och Ludde är det skitsvårt, ungarna är ju totalt insnöade på Star Wars och de kommer ju nästan alltid i svart eller mörka murriga färger… så jag får blanda upp det med färgglada tröjor som vi väljer tillsammans, en ST-tröja = minst 2 färgglada tröjor…

En bra sak jag läste på twitter idag:
”Homophobia: The fear that gay men will treat you the same way that you treat women”