Jag gjorde pannkakor till ungarna idag och ville också ha, men jag har tröttnat på gamla vanliga receptet och tänkte prova nåt nytt. Man kanske ska säga för ärlighetens skull, testa kesoplättar igen! Det var ett bra tag sedan jag testade och det här receptet är annorlunda.

Jag hittade ett recept på ”56 kilo” och skred till verket, visst var det som att försöka mosa ut en enorm klick betong i plättlaggen, men fasen vad goda de blev!! Med 2 gafflar fick man dem perfekt utmosade i plättlaggen och på låg värme kommer man långt!

På det här receptet så fick jag även så pass många att jag har till imorgon också, inte alls dumt faktiskt. Får se hur de smakar kalla imorgon….

Detta är ett välkänt recept i LCHF världen och mycket gott! Många som funderar på LCHF blir ju lite skraja för att de känner att de kommer sakna så mkt, man får inte äta det… och inte det.. men det finns substitut till nästan allt! Efter ett tag saknar man inte de vanliga tillbehören och nöjer sig gladeligen med substituten! Det krävs bara lite fantasi!
Detta är en urgod frukost eller mellanmål som är nyttigt och supergott! I princip kolhydratfria. man kan variera i oändlighet! Ätas som frukost med bär eller med kallrökt lax och romröra tax! Eller varför inte riva ner lite äpplen, kanel och kardemumma i smeten?
4 plättar, 2 portioner á 5 PP (jag fick 9 st i en plättlagg)
2 ägg
250 g keso (liten burk)
2 msk fiberhusk
En nypa salt.
(Jag lade till lite stevia (naturligt sötningsmedel) i smeten)

Mixa allt med stavmixer och klicka ut i panna med smör. Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända. Servera med en klick grekisk/turkisk 10% yoghurt (1,5 PP för ½ dl) och gärna färska bär!
(Jag hade bara grädde med lite stevia i för alla bär var slut)