Etiketter

Idag har varit en riktigt bra dag!!

Jag började dagen med att komma upp till en vit värld! Det vräkte ner snö och fortsatte vräka ner under flera timmar! Som tur var så jagade valpen upp mig ur sängen i tid så jag ändå kunde ta det lugnt när jag kom ner och såg att det var vitt, vitt, vitt….

Barnen klädde på sig, åt frukost, dukade av och borstade tänderna och var klara på ca 30 min *god damn!* Utan tjat dessutom!

Klicka för att se stor, det kom minst lika mycket till!

Jag åkte hem och påbörjade mina vantar eftersom jag sålt de jag hade. Jag drack ägglatte och käkade frukost i lugn och ro innan jag hämtade Hannes och Alfred på förskolan. Jag dumpade valparna hemma och väckte Teskedspappan som jobbat natt och åkte och hämtade de större valparna. 

Det var i och för sig tur för vi fick starta ”skolbussen” 10 min tidigare så vi säkert skulle hinna ut i tid till skolan. Det var moddigt och ju längre ut i skogen vi kom, desto mer snö blev det. Hemma hade vi 3-4 cm medan det var 6-7 cm vid skolan. Kan tänka mig att det varit fart i pulkabacken idag…

Finns det nåt jag verkligen älskar med vintern, förutom december med alla ljus och mys, så är det snön. Jag vill ha minst 1 meter snö varje vinter, hela vintern!!! Därför var det lockande när vi pratade om att flytta till Kiruna förra året. Mörkret stör mig inte det minsta.

Glädjen då? Förutom att jag varit på gott humör hela dagen så har vi gjort en sådan där god gärning idag… eller vad man ska kalla det. Jag håller fullt och fast med Joey i vänner när han säger att ”there is no selfless good deeds” – det finns inga osjälviska goda gärningar. För faktum är att när man gör någon annan glad, en god gärning eller en tjänst, så mår man jävligt bra!

Idag gav vi en kompis som sitter lite tjockt till ekonomiskt, en summa pengar i julklapp. Vi kommer bara köpa godis, mat eller nåt annat onödigt för dem och då kan de lika gärna få en lite drägligare jul, lite mindre ångest, eller helt enkelt bara veta att vi finns och kan vi så hjälper vi. De vet de i och för sig innan men ändå… En dag behöver vi deras hjälp och då vet vi att de finns där om de kan….

En annan kompis har också knapert med pengar, men som hon själv uttrycker sig, de har så de klarar sig. Det förtar inte att de faktiskt, i jämförelse, har dåligt med pengar. Jag har fått ohemula mängder med kläder från Alfreds Gudmor, hennes son har växt ur dem och jag har plockat det jag behöver till mina. Resten har jag delat upp mellan 3 väl behövande ställen. Kompisen får allt över 140 cl, 86-104 har en annan familj fått till sin lille kille, och 110/116 får en ex-pojkväns nuvarande flickvän till sin lille. Nu snackar vi inte påsar med kläder utan det går minst en sopsäck med kläder till varje ställe….

Hepp! Hur man enkelt förgyller någons vardag och hur man faktiskt, som en synnerligen härlig bieffekt, mår jävligt bra själv när man vet att man gjort skillnad.

Visst det finns massa andra saker, större saker, i världen att engagera sig i, men det betyder inte att man måste se förbi sina medmänniskor.

Jag ger, och jag ger gärna när jag kan och om jag orkar… så enkelt är det… Sedan är det strunt samma om det är pengar, tid eller nåt annat….

Det snöar ute, inne har vi värmeljus och rökelse… mysigt…