Etiketter

De här sakerna har jag gjort och laddat ner för att få Ludde att träna alfabetet och läsning.

De här apparna har jag laddat ner till min iPhone;
Barnens ABC
Lär dig läsa
Happi Läser
Lär Dig ABC
ABC-spelet
De som jag gillar bäst är Happi läser, Lär dig ABC och ABC-spelet.

För att träna bokstäver och hur de ser ut så har jag gjort både lösa bokstäver och en bricka med alla bokstäver på. Med brickan över vi att jag säger en bokstav och barnen letar upp rätt bokstav och med de lösa bokstäverna tränar vi att nämna bokstaven vid namn och även konstruera lättare ord. Jag kan t ex lägga ut 3-4 bokstäver och skriva ett ord, men även be dem plocka ut rätt bokstäver och lägga dem rätt, till ett ord som jag säger.

Jag använder reklamen, papperspåsar, dagstidningen osv för att öva läsning. Att bara sitta med skolböcker tröttar ut Ludde och han börjar gissa och slarva istället.

Just nu håller vi på att läsa boken Syster Varg och jag kan säga att Ian och Ludde (6½ och 8 år) älskar boken och tycker den är jättespännande. Alfred som är 4½ år är lite svalare inställd till boken, men det är mitt boktips och jag tipsar HETT!