Etiketter

Jag inledde det hela med att ta en snabb handling i stan… nåja, snabb och snabb för Teskedspappan hade lånat mitt kort och inte lämnat tillbaka det så han fick komma in och lösa ut mig ur affären.

En öde affärsparkering, kl 8:10…

Jag hade inte hunnit äta frukost innan jag körde barn till skolbuss och förskola och jag hade inte tänkt bli kvar så pass länge i stan, jag fick ju vänta en bra stund i affären på Teskedspappan… Så vi beslutade oss för att ta morgonmöte på en hak i stan. Vi lade upp arbetsdagen och vad jag skulle göra. Som tur var så var det frukostbuffé och allt var LCHF förutom brödet (som jag skippade) och så valde jag grädde i kaffet istället för mjölk… Jag höll mig mätt hela dagen faktiskt! Jag tog en kopp kaffe innan jag åkte och hämtade ungarna men annars så höll frukosten mig mätt.

Morgonmöte med frukost

Jag åkte och köpte garn för de beställningar jag har liggande och även arbetskläder. Jag tyckte det var bra priser när jag fick en hel arbetarmundering (skor, byxor, jacka och handskar + jacka till Teskedspappan) för 750 kr! Det verkar vara bra kvalitet också.

När jag kom hem fick jag raskt sätta mig och fixa till byxorna som är en 30 cm för långa så jag kunde jobba, jag tänkte ta och lägga upp dem i helgen. Dagens uppgifter var inte så betungande så jag började faktiskt med att rensa hela trädgården på fruset hundbajs! Hunden skiter ju så att dinosaurier hade blivit avundsjuka och man såååg det överallt!!! Brun hundbajs på vit snö… syns….

Det blev en hel bärkasse med hundskit, och jag är mycket glad över att den var frusen 😉

Efter det gick jag lös på staketet till gässen. Byrackan inte bara skiter, hon bryter sig in till gässen och käkar upp deras mat också! Enda anledningen till att gässen inte rymt genom det saboterade staketet är att de är korkade!
Jag hittade inget vettigt att klippa staketet med, en hovtång var ungefär lika effektivt som att klippa en fotbollsplan med nagelsax, men jag hittade en stor ”grenklippare” (jag vet inte vad saker heter, jag bara jobbar) och den funkade fint på de smala trådarna, de tjocka klarade jag 3 st av sedan var det stopp….

Efter ett snabbt samtal till Teskedspappan så fick jag tag i en bågfil! Jag passade på att snacka lite allvar med dumkråkorna gässen och bågfilen, tror inte Helge fattade nåt i alla fall…

Han stod lik förbannat jämte och kom med osedvanligt korkade kommentarer… som om dumkråkor gäss kan nåt om bygga staket.

Fast de var rätt roligt sällskap, särskilt när Helge fick tag i ett av buntbanden och skrikande sprang han vilt flappande iväg…. buntbandet hade gjort en vurpa i näbben på honom och landat i huvudet på honom och vips så trillade genast himlen ner….

Jag fick till slut ordning på staketet och förhoppningsvis är hunden så pass korkad att hon inte kommer på att hon kan hoppa över. Hon har nämligen krypit under staketet som var knähögt och lägre än grinden mellan hallen och köket, som hon hoppar över ett gäng gånger om dagen…

Buntband is da shit!

Nu hoppas vi bara att gässen håller sig i hagen tills våren kommer och vi kan påla för deras stora hage…

När jag hämtat barnen och skulle göra middag insåg jag en annan sak…. jag har liiite svårt att hitta saker i mitt skafferi och ibland hittar jag även saker jag inte hade en aning om att jag hade! Idag hittade jag totalt en halv soppåse med saker jag inte visste om att jag hade och som jag nog faktiskt inte kan använda heller, och det bara på en hylla!

För närvarande ser skafferiet ut så här:

Och en dag ska jag städa…. en dag….

Antagligen kommer det vara löv på träden, sommarvärmen är total och barnen springer i bara shorts….