Etiketter

Ibland får man stå för sina misstag *host*

Vi fick samtal om att Ludde satt på bussen och det skulle han inte göra idag, hastigt och lustigt så stämde jag och bussföraren träff på Österledskolan och jag fick skynda mig iväg.
Skyndade väl lite väl mycket kanske och gjorde ett ”rullande stopp” vid stopplikten ut på Nissastigen. Nu så här så kan man ju konstatera att det var dumt, för uppe i backen kom polisen…. en stoooor polisbuss…

Redan sen blev senare med bot-skrivande i polisbussen utanför Bettans, och 2500 kr fattigare…
Det är bara att se glad ut och betala, jag valde ju att slarva med stoppet.
Annars idag har jag varit arbetsmyra. Teskedspappan tog en arbetsdag i företaget och så gjorde vi gemensam sak och gick igenom snabbt i garaget vad som ska vara kvar och inte. Det ska ju bli temporär snickarverkstad där när vi gör kaninburar för den del av företaget som inbegriper kaniner.
Jag tänkte ha långhåriga kaniner och klippa dem för att göra angoragarn. Tacken är att få till ekologiskt hansdspunnet garn med naturliga färgmedel som t ex björk, ljung och indigo. Nu ska jag bara hitta någonstans att köpa fårull ifrån som jag kan blanda upp angorapälsen med. Den blir hållbarare då. Vet någon var man kan köpa fårull i stora kvantiteter, gärna tvättad, så skicka ett mail till mig. Det får gärna vara i närheten av Oskarström/Halmstad

På baksidan har vi 3 st äppleträd… Numera har vi bara ett. Ett sågade vi ner idag och ett har rasat ihop själv. Träden har stått sedan huset byggdes 1937 och idag är baksidan mest ett träsk. Ett par av träden hade  ruttnat ordentligt inuti men det tredje såg ut att ha klarat sig rätt bra och får stå kvar, i och för sig en smula stympat från föregående grannen som egenmäktigt gick in på tomten och sågade av grenarna, 2 meter från tomtgränsen.
Här på baksidan är det tänkt att vi ska ha ett trädgårdsland omgivet av en hage med myskankor. Vi har enorma problem med mördarsniglar och enda sättet att få ha grönsakerna ifred är helt enkelt att hägna in landet omgivet av myskor.

Vi hittade idag bevis för att vi har haft vildsvin på tomten, ungefär 25 meter från huset…. Kul va? Jag är inte särskilt rädd för dem så här, däremot är det lite läskigare att överraska dem i skogen och eventuellt komma emellan sugga och kultingar, då blir jag nervös…
Det är väl inte direkt översvallande kul att ha dem här men det stör mig inte, däremot så kan det ju bli lite problem kanske när vi sätter ett par grisar här för att markbereda, innan vi fixar land och hage.

Tunnan gick varm idag också, den fuktiga veden skapade dimma á la Lützen och det var så pass ordentlig rökutveckling att det till och med kom folk farande för att se vad det var som rök så.
Ni ser Teskedspappans konstruktion i botten på tunnan? Längst ut i det där röret sitter en fläkt och man skapar effektiv förbränning när den är igång, eller ja, den måste vara igång när man eldar för annars smälter den…
När det är mörkt ute så ser man hur nästan hela tunnan är rödglödgad när man eldar…
Imorgon är det fredag!