Etiketter

, ,

Det blir fler och fler ägg i gåshuset. Gässen ”gör nya små bebisgäss” flera gånger om dagen och då ska det tutas för full, man missar det inte så att säga…

Jag plockade in de två ägg som var nerbäddade och som jag grävde fram innan jag fotade, jag vill främja produktionen lite och hoppas på att övning ger färdighet så att det blir befruktade ägg som ligger där och inte lösa skott.När jag höll på som bäst med äggen så blev jag anfallen bakifrån av Helge som tyckte att jag skulle ge fanken i hans ägg! Jag fick mota bort honom och snabbt ta dem. Får försöka att ta äggen så omärkt som möjligt så att de inte slutar lägga eller lägger på ”fel” ställe…

Gåsägg är stora! Jag kan hålla 4 hönsägg i handen men med gåsäggen så går det knappt med två..


Imorgon har det gått 3 veckor sedan Ian trillade och slog sig i pannan, det var ju mycket gråt och tandagnisslan och han var i över en vecka otroligt rädd för att skada sin panna igen. Han var orolig för att leka med syskonen för någon kunde ju slå honom i pannan t ex. Han är en liten orolig själv ibland.

Nu är såret läkt och han har tom glömt bort det, när jag bad honom hålla upp håret så frågade han ”varför ska du fota min panna?” och när jag sa att jag skulle ta kort på såret så undrade han vilket sår *haha*