Etiketter

,

Igår började vi morgonen med att ta Hannes och Ludde till vårdcentralen för att kolla upp lite.

Hannes har dragits med hosta sedan i december och läkaren lyssnade och ställde frågor, och ju mer hon ställde frågorna desto mer kände jag igen det…. Vi har varit med om det här på Ian, förkylningsastma… Så nu får han Airomir och (inte pulmicort) men motsvarande medicin (orkar inte gå och hämta den nu).

När Ian fick så var det tokvrål hela tiden när han inhalerade, medan Hannes sitter och blah-blah-blah för att det låter så kul! Vilket gör att jag kan puffa bråkdelen av en sekund innan han andas in! *perfekt*

Däremot vet jag inte om jag var så nöjd med läkarens insats igår. Herregud! Veeeet ni att det är farligt att ha katter i sovrummet och de får ABSOLUT inte sova i samma säng!!! Hannes problem kunde, enligt läkaren, vara kattallergi. Det var sådant tjat om katterna att jag till slut nästan höll på att fräsa att hen kunde ju ta och kolla honom för allergi så skulle hen få se att det inte var det som var problemet.
Visst, katter är allergener, men vi är inte allergiska.

Ludde har varit lite trött och glåmig ett tag så vi ville ha kollat upp alla blodvärden, vitaminer och mineraler osv. Läkaren började ta status och snöade in HELT på att en eventuell dyslexiproblematik kunde göra honom trött och frustrerad och jada, jada, jada.
Där fick jag faktiskt säga att det faktiskt inte var det som var problemet utan att han ser så glåmig ut. För att inte tala om hans ytterst ensidiga diet då han är enormt kräsen. Det var det jag oroade mig över, maten i kombination med glåmigheten, inte hans eventuella dyslexi, den har vi koll på med hjälp av skolan.

Sedan kanske vi skulle testa med att ge grönsaker i annan form, killar i den här åldern brukar vara kinkiga på grönsaker… Tre (3!) gånger förklarade jag för människan att han i så fall varit i den åldern i 6,5 år eftersom han var 1,5 år när han började strula med maten. Minst 2 gånger poängterade jag att BVC varit inkopplad hela tiden på hans matvägran och att jag även på eget bevåg, gick till dietist för att få hjälp, ingenting har hjälpt.

När hen sedan tyckte att kattallergi kan ge de symtom som Ludde hade så höll jag på att skrika!

Jag tog Hannes och åkte hem medan Teskedspappan stannade kvar för provtagning med Ludde och när jag kom ner till förskolan med de två små så berättade en av pedagogerna att hens son hade röda kliande utslag på benen och varit med detta hos samma läkare. Där var det då HUNDEN som var boven, för den får ju inte vara i sovrummet (vilket den inte var), då ändrade läkaren sig till att det kanske var vägglöss och när inte det var aktuellt så var det kvalster, föräldern visste väl att man måste tvätta sängkläderna ofta?!

Förstå att den läkaren går jag never ever till igen!

___________________________________________________

Idag har jag varit ute i garaget nästan hela dagen och sorterat förra ägarens prylar, mängderna motsvarar var en manisk samlare drar ihop på en smärre livstid… Och vi har ju gubevars bara bott i huset i 8 år, känns som att det börjar bli dags.

Så nu börjar vi närma oss att dra igång burbyggande och byggande av veranda att ha burarna på.