På Påskaftons morgon fick jag lite sovmorgon, det händer inte så ofta och man får passa på när det erbjuds.

Jag vaknade till ett vitt Oskarström, i och för sig inte så mycket snö och så fort solen började värma smälte den.

Framåt middagstid när vi åkte så var det bara lite snö kvar i skuggan där solen inte kommit åt än.

Framme i Alvesta blev det snart klart att vi glömt det viktigaste hemma, Hannes blöjor, tvättlappar, välling, nappflaska och medicinen!

Jag åkte omgående in till Alvesta och inhandlade blöjor, flaska, tvättlappar och välling.
Vi hade tidigare i veckan glömt att ”puffa” Hannes och han hade klarat sig bra utan medicinen och han hade fått en omgång innan vi åkte hemifrån….
Men så klart inte idag.

Framåt eftermiddagen när vi ätit middag så var det bara att inse faktum, Hannes var i skrikande behov av sin medicin! Han hostade tills han klöktes och bukandades.

Jag var beredd att sätta Hannes i bilen och köra hem för att återkomma nästa dag och hämta de andra.

Det ifrågasattes om han verkligen behövde medicinen och ja, jag blev irriterad att folk inte insåg allvaret i att han behövde medicinen, visst han kanske inte såg så påverkad ut men jag såg hur jobbigt han hade att andas och jag visste hur natten skulle bli… eftersom ingen av de andra nog ens tänkte tanken att han skulle må väldigt dåligt under natten.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick telefonnumret till barnakuten. De kunde ställa upp med recept på en inhalator och Airomir hade vi recept kvar på.

Vi kastade oss i bilen 16.25 in till Växjö och 16.50 parkerade jag utanför Apoteket på sjukhuset. Efter vi hämtat Airomiren så var det upp på barnakuten. Väl där visade det sig att vi skulle behöva hämta inhalatorn på apoteket. De var visst inte medvetna om på barnakuten att apoteket stängde 17.00 vilket var 10 min tidigare….

Men jodå, det skulle visst vara ett apotek öppet på Samarkand, på ICA Maxi och vi körde dit, som tur var så var det på väg tillbaka till Alvesta. när vi väl kom till ICA så var apoteket stängt och det var tydligen det enda som skulle vara öppet, som inte var öppet….

Om de nu inte kan hjälpa en på barnakuten, för det var inte heller möjligt att gå ner i bilen och hämta Hannes, som var i skriande behov av inhalering, och det inte finns ett enda apotek med jouröppet i hela Växjö, vad ska man då göra? Vi kan köra hem till Oskarström igen, men andra då?

Nä, sjukvården i Kronoberg ger jag inte mycket för, med den här erfarenheten. När vi inte ens fick ta upp sonen på barnakuten.

Här sover vi när vi är hos släkten i Alvesta….
En hel lägenhet för oss själva.


Natten till påskdagen var tung för Hannes, han hade hög feber och yrade troligen vid 5-tiden på morgonen och någon vidare sömn har det inte varit för varken honom eller mig…

Däremot var gudarna på sitt godaste humör och gav oss en strålande morgon!


Teskedspappan tog ut barnen för en liten snabb fisketur innan det var dags att åka hem….

När vi väl kom hem skulle vi snabbt packa upp och ge oss in till en god vän som fyller 40, men en kontroll-tempning på Hannes sa att nä, det skulle vi inte göra… Så vi får fira honom en annan dag…

Jag hoppas att Flutide och Airomir får ordning på Hannes nu för jag måste jobba, det här går inte mer nu. 2 veckor har vi lagt på magsjukan och jag klättrar på väggarna av leda att sitta inne och titta på allt som jag har att göra…

Förvisso ingen panik men jag vill inte sitta inne mer nu!