Etiketter

För ett bra tag sedan, misstänker att det var år sedan… så pratade en flyktigt bekant om hur hemskt det var med alla som körde för fort utanför Esperedsskolan i Oskarström.
Jag håller med, att inte hålla hastighetsbegränsningarna, speciellt utanför skolor, inte direkt det smartaste beteendet hos vissa.

Jag har nu sett samma flyktigt bekanta (om ens bekant längre) köra långt över hastighetsbegränsningarna utanför andra skolor! Dock inte Esperedsskolan…. där hålls hastigheten exemplariskt på Brogatan – Östergatan – Transformatorgatan – Esperedsgatan.

Frågeställningen jag har funderat på ett bra tag är om inte alla hastighetsbegränsningar är lika viktiga utanför alla skolor? Är inte andras barn lika mycket värda? Om man nu skäller på de som kör förbi ”ens skola” i för hög hastighet, hur korkat är det då att köra för snabbt förbi andra skolor?
Ja just det, tänkte ju inte på att ”ens barn” inte går på de skolorna, då kvittar det ju *det sista sagt i mycket cyniska ton*

Om man råkar hamna runt 100 på 90-sträckor må väl vara hänt men att inte klara av att hålla 30 km/h under kort tid är väl inte så jäkla svårt?! Vad blir tidsvinsten i denna låga hastighet om man kör lite fortare? Ja, eftersom det inte är några längre sträckor så lär det knappt bli mer än sekunder vi snackar om. Jag tänkte då närmast på de som anger att de är sena som orsak till att bli ett levande mordredskap. Att vara sen är ingen orsak till att köra fort, jag har själv gjort det ibland och jag försvarar inte mitt beteende, det är inte det mest smarta jag har gjort. Jag tror alla har gjort det.
Däremot, så tror jag inte din tidsvinst har varit direkt stor genom att köra fort och riskera både ditt och andras liv.

Det finns inga ursäkter för att vara sen, dock så händer det ibland saker som gör att man blir det och då får man ta att man är sen. Att köra som ett rövhål har definitivt inga ursäkter.

Om man kör för fort och kör ihjäl ett barn, vilka ursäkter tror du då funkar?

Då ska vi inte snacka om de som kör mellan Oskarström och Skavböke, herregud vad svårt folk har att hålla hastighetsbegränsningarna där! Jag har varit på väg att köra på både älg, vildsvin, grävling och räv. Hade jag kört lite för fort hade jag aldrig haft chans att stanna…