Etiketter

Återigen har jag hamnat i de där tankebanorna vad som får människor att klanka ner, håna och smäda andra?
Idag körde jag fast i ett blogginlägg där någon skrev om en annan bloggare att ”bara för att hen kunde mer eller mindre ägna sig åt sin hobby (krönikör etc) så kunde man inte riktigt kalla det för jobb, även fast hen fick betalt för det.”

Alltså, rätta mig om jag har misstolkat det hela, men om jag lägger ner 50-60 timmar i veckan på att bygga upp en verksamhet som baseras på min hobby, jag har anställningskontrakt och månadslön, så är det alltså inte jobb för det är mer som min hobby? Är det ok om jag inte håller med i den tankebanan? Jag tänker inte kalla mig hemmafru för den sakens skull, en hemmafru är en kvinna som gör oavlönat arbete hemma och försörjs av maken, det kan knappast min verksamhet klassas som….

Varför bryr jag mig? Nja, det gör jag inte egentligen men vill ändå försöka öppna ögonen på människor som bara har sitt tunnelseende på saker och ting, som verkligen inte begriper att de har missat 70% av verkligheten. Det jag absolut vill jobba emot är att de måste påpeka för andra hur dåliga föräldrar, bloggare, krönikörer eller människor de är, t ex.

Jag förstår inte detta behov av att verkligen verbalt sparka på andra människor för att upplyfta sig själva som mycket bättre människor. 

Som vanligt kommer jag väl att få mail som talar om för mig att jag gör själv samma sak och ja, då kommer vi till nästa punkt; Det finns inga perfekta människor.
Skillnaden är att jag försöker att inte göra detta men även jag är definitivt inte ofelbar. Jag försöker i bloggen berätta om mina ståndpunkter i saker och ting, men försöker verkligen tänka på att inte tala om att andra gör fel.
Bara för att jag inte gillar ett beteende hos människor så betyder det ju inte per automatik att människan är både dum i huvudet och fullständigt felaktig, nej, enbart att jag har svårt att själv kunna tänka mig att göra så och att jag tycker inte om hur människan uppför sig. Definitivt ingenting om människan ifråga.
Därav uttrycket skilja på person och åsikt. Om jag enbart skulle omge mig med människor som tycker exakt som jag själv skulle jag inte ha några vänner.

Så nä, perfekta människor finns inte och definitivt inga perfekta föräldrar.
Kvinnor är allt för snabba på att trycka ner och håna varandra.
Om alla jobbar mot samma mål så är väl alla lika bra?
Jag tänker då främst på genus och feminismen där vissa spyr galla över andra kvinnor, ja män med för den delen, och kallar dem ”inte riktiga feminister”? 

De som är värst på att trycka ner andra för att höja sig själva är mammor.  T ex fick ungarna korv med bröd idag, till middagen. Genast finns det de som muttrar ”det är väl ingen riktigt mat” och ”oj, vilken dålig mamma som ger sina barn sådan skit”. Jo jag lovar, sådana ord har förekommit….

Tänk lite bakom bilden, jag har en son som blåvägrar det mesta i matväg, kinkigare unge har jag inte stött på och satsar jag då på att ge honom mat efter konstens alla regler, eller ser jag till att han äter?
Om jag skulle erbjuda honom mat som jag vill att han skulle äta så hade han petat i sig 5% av det han åt idag. Så, bra eller anus? Äta eller matvägra? Se till att han blir mätt eller att han fortfarande är hungrig och äter sig mätt på kakor istället?
Det är det ingen som tänker på när de hasplar ur sig sina ”dåliga mamman-fraser”.

Pja, nu är jag den där föräldern som inte kräver pedantiskt städat hemma, och inte står och gör min egen korv osv… ingen ”Underbara Clara”, som börjar existera mer och mer som begrepp. Jag värdesätter nöjda barn och nöjda föräldrar mer än ett pedantiskt städat hem.
Givetvis har jag en gräns där mitt välmående passerar nöjd till missnöjd över städningen, inget snack om annat men jag tänker inte lägga all min lediga tid på matlagning och städning bara för att leva upp till vad jag tror andra har eller vad jag tror att andra förväntar sig av mig.
Om någon kommer hit och tycker vårt hus är fult eller vi har stökigt hemma, ja då har vi en mindre på vänlistan alternativ så ligger hammaren i garaget och dammsugaren finns någonstans dit Hannes har dragit den…

Så bara hjälp till och åtgärda det som inte passar dig med vårt hem….