Etiketter

,

Nåja, nu är det inte konstaterat rotavirus, men jag skulle lätt kunna lova äta upp något om det visar sig att jag har fel. Måndagens sjukvårdskontakt på barnakuten var också övertygad…

Vad hände då?

På torsdag eftermiddag bajsar han väldigt löst och illaluktande…

På kvällen kommer Ludde ner och säger att Hannes har kräkts, mycket riktigt, barnet simmar i sina egna spyor och det var bara att bära ner i duschen… När allt var sanerat och barnet fixat så hamnar vi på soffan. Han kräks totalt 4 ggr på kvällen, vid 20-tiden i sin säng och sedan i duschen. 21.30 kräks han två gånger till med ca 20 min mellanrum.
Jag somnar i soffan vid 23-tiden och vaknar vid 01 och då har han feber, 38.2 grader.

Nyduschad i soffan

Han sover resten av natten lugnt i broderns säng för min ischias säger att jag inte ska bädda några sängar, framför allt inte spjälsängar.

Fredagen går i febers tecken, han ligger mellan 38.5-39 grader i temp. På eftermiddagen får han febernedsättande när han vaknar till. Han dricker mycket och äter lite mat. Teskedspappan kommer hem från sin konferens och jag och Ian gör nödvändig veckohandling

Barnen får glass men Hannes som inte gillar glass fick en klubba men inte ens den orkade han med. Han är väldigt hängig och sover mest.


Lördagen
har hela familjen återgått till vanligt kör, förutom Hannes som inte gör mycket annat än att äta smörgåskex, kakor, lite välling och massor med juice och vatten. Nåt annat får vi inte i honom. Nu på lördagen kommer de vattniga diarrérna, [precis som det står] och febern har försvunnit under natten. Han sover otroligt mycket!


På söndagen
är han hyfsat pigg och kräks en liten *blörp* efter middagen som han äter yttepytte av. Han är ändå så pass pigg att vi sätter honom i vagnen och kör en geocachingrunda. Magen är fortfarande helt lös, men han verkar ”tom” och det kommer bara några blöta fisar… typ…

På måndagen börjar det om känns det som. Enda bajset på dagen är en blöt blöja på morgonen och som orsakar ytterligare sanering av sängen och alla sängkläder åker in i tvättmaskinen.
Han kräks upprepade gånger, sover och allt han äter och dricker under dagen kommer i retur. När han inte kräks, sover han.

På kvällen blir jag orolig när han inte har kissat mer än en skvätt på morgonen och ringer sjukvårdsupplysningen. De tycker vi ska åka in.
19.30 ringer vi på dörren till akuten och blir invisade i karantänrum eftersom de inte vill ha in oss på barnakuten. Hannes är jättehängig och reagerar inte på nåt, allting de hittar på med honom struntar han praktiskt taget i.
När sköterskan lämnar rummet så blir han lite mer framåt, han hoppar ner från sängen och undersöker rummet lite, hoppar på vågen och tar på sig mössan och försöker få på sig skorna, han ska hem!
20.30 kommer de in med vätskeersättning och han sörplar i sig nästan hela glaset, tesked för tesked… framåt 21.00 tröttnar han på alltihop och lägger sig ner och några minuter senare har han somnat.
21.30 kommer sköterskan in igen och efter lite statusuppdatering så frågar jag om vi inte kan åka hem istället, de såg inte att det skulle vara några problem och skulle han vara dålig under tisdagen så skulle vi ta kontakt med VC i Oskarström eller återkomma….


Tisdagen
började med att han sov fram till 14.30, mer eller mindre. Han åt någon deciliter majsvälling på morgonen och drack vatten under dagen. Han fick i sig en deciliter majsvälling till vid lunchtid och när han vaknade på eftermiddagen knallade han upp från soffan och påvisade tydligt att han skulle ha huneyloops i en mugg och sitta och knapra på.

Två gånger fyllde han på muggen och fick väl en kickstart med allt socker för sedan var det mer fart än vad det varit på flera dagar. Man såg en tydlig pigghet som ökade allt eftersom. Han åt en liten portion middag och var riktigt tjurig när han skulle gå och lägga sig och ville absolut vara uppe lite till….


Onsdagen och vi
börjar närma oss en vecka med rotavirus, 7:e dagen av 10…..
Han sov oroligt från 5.15 så jag hämtade honom och lade honom i vår säng där han sov vidare om än oroligt.

Vi tog oss upp till skolan och dagis men Ludde hade ont i huvudet idag och fick vara hemma, Affe och Ian tog sig dit de skulle.
Hannes höll i gång närmast som normalt idag och var en smula gnälligare än vanligt och sov middag mellan 11-12.30. Han åt som vanligt, lite mindre portioner bara och hans mage hade den ”normala” konsistensen som ändå inte är normal. Dock var det väldigt ljust pga att han kräkts upp så mycket galla…
Han gick och lade sig i normal tid, kändes konstigt att ha honom vaken hela dagen när han har sovit mest hela dagarna i snart en vecka…

Bilen är egentligen inte suddig, han skakar friskt på huvudet när jag frågar om han ska gå och lägga sig…

Torsdag och vi börjar på ny omgång. Ja inte för Hannes, han har jag klassat som frisk idag så det blir dagis för honom på måndag.

Däremot så har de andra bröderna börjat nästan exakt samtidigt. Ludde kom in och väckte oss kl 5.15 imorse och sa att Ian hade kräkits, sedan drog Ludde igång vid 12-tiden och Alfred att par timmar senare…

Behöver jag säga att jag är psykiskt vrak nu? En vecka till med det här möget?

Uppdaterat: Så blev inte fallet… 1½ dygn och de tidigare sjuka barnen är som illrar på uppåttjack… Men vi har dem hemma tills tisdag minst så att alla blir nöjda och glada…