Uppdatering 2012-06-06
Häromdagen hörde Lantbutiken.se av sig.
De beklagade hur det hela hade blivit och höll med om att det inte hade skötts bra.
De önskade ha oss som kunder fortfarande och erbjöd presentkort som kompensation för allt.
Eftersom de visat sin goda vilja och till slut visade kundservice så är inte vi sämre än att vi kan ge dem en chans till.
Det kommer ju behövs t ex vattenskålar osv till bl a kaninerna senare i sommar så ett presentkort som kompensation för den inkomst som föll bort, är välkommen.

————————————————————-

För ett tag sedan köpte vi en äggkläckningsmaskin från det här stället [lantbutiken.se].

Vi väntade och väntade och till slut kom den, precis inom tiden för vad de hade angett för att den skulle levereras. So far so good.

Vi monterade efter konstens alla regler och jag körde igång den, och vi var nu på fredag eftermiddag. Hur vi än gjorde så kom aldrig temperaturen under +45 grader. Det var så långt vår termometer sträckte sig. Kläckarens egen termometer såg man inte toppen på oftast. Ibland sjönk temperaturen något men steg ganska snart igen.

På måndagen ringde jag och påpekade att det var problem med kläckaren, tjejen som svarade hade ingen aning om vad hon skulle göra, så hon bad om att få återkomma under dagen. Måndagen hann bli torsdag innan vi ringde igen och påtalade att vi fortfarande hade problem med kläckaren och fick då till svar hur vi skulle göra med den, allt de (en aning fördummande) tyckte vi skulle göra hade vi liksom gjort 40 ggr. Kläckaren var fortfarande igång och hade bestämt sig att +45 grader (eller mer) var vad den skulle stanna på.

De (lantbutiken) höll på att kontakta tillverkaren för att ta reda på vad som skulle hända, och de skulle återkomma samma dag. Dagen efter ringde vi igen och fick en lam ursäkt till svar varför de inte återkommit. Då sa vi att vi kommer och återlämnar kläckaren, och de river faktura och beställning.

När vi sedan kommer till butiken och återlämnar kläckaren så tycker säljaren att de säljer flera hundra sådana kläckare om året och det är aldrig några problem. Intressant kommentar med tanke på att stället har varit öppet sedan nov 2011 och de ännu inte har mer än en beräknad försäljningsstatistik för året.

Så nej, lantbutiken.se har inga kunder i oss längre. Deras förfarande med reklamationen är under all kritik.

  • Vi är inte intresserade av hur Lantbutiken.se ska lösa problemet sinsemellan med tillverkaren, det är inte vårt problem, det är deras.
  • Vi har nu fått slänga över 20 befruktade ägg som skulle bringat inkomst i vårt företag.
  • Det ska inte ta mer än ett telefonsamtal för att lösa problemet. Inte en vecka och x antal samtal.
  • Lovar man att ringa upp ska man göra det, oavsett om man har svar eller inte.

Hur hade vi velat ha det löst för att bli nöjda som kunder och rekommendera företaget istället för att varna för det?
Enkelt – ”oj då, det var inte bra, skicka tillbaka/kom hit med den så får ni en ny”.
Sedan hade Lantbutiken.se kunna lösa problemet med tillverkaren i lugn och ro och haft nöjda kunder.