Etiketter

,

Dagen har inte varit att leka med, jag är helt slut…

Det började med att Hannes vaknade 5.30 idag. Lagom kul när han sov länge och fick väckas kl 6.45 igår när Teskedspappan tog dem till skolan/dagis… Ian slängde på på masken ”jag-mår-inte-bra-i-magen” och konstaterade att han nog ätit något med gluten, ja tjena, han var trött helt enkelt och sov till 10.30! Sedan var det inget som helst fel på honom. Morgonen började i nedförsbacke med andra ord.

Jag hade en lugn morgon med frukost, kaffe och lite jobb och lagom när jag skulle gå ut och skrapa fönster så vaknade både Ian och Teskedspappan och så kom nya äggkläckaren!
Vilken skillnad! Det tog 30 min att montera den och sedan 20 min för den att få upp både temp och luftfuktighet. Nu står barnen på köksbänken och åker bergbana eller nåt. De gungar fram och tillbaka i den automatiska ”äggvändarkläckaren”. 10 st ägg av Orusthöns ligger i…. Helt plötsligt var det världens jävla backe rakt upp!

Kan tillägga att kläckaren kommer från [Zooimporten]!

Sedan skrapade jag fönster och plockade ur glaset ur ena rutan, tills det var dags att hämta barnen. 

Ludde var inga problem, inte heller Alfred på dagis, när vi sedan gick över till den andra avdelningen så började den enorma nerförsbacken. Hannes hade trillat när han skulle upp för 2 trappsteg och kört framtinderna rakt in i läppen, vi snackar ett riktigt jäkla jack! Det hade tydligen varit ett ordentligt blodbad där…
Nåja, tänderna satt där de skulle och ett djupt jack i läppen är inte hela världen, det här var liksom 1/3 av det som Ludde hade för 7 år sedan, den komiska detaljen är att Ludde slog ut sin tand och fick sitt läppjack den 20/5, Hannes den 30/5…

Jag åkte hem och lämnade de två stora hemma och tog Hannes till vårdcentralen. Vi bor 300 m bort. Jag tänkte de kanske kunde limma, för han drog upp det hela tiden så det började bara blöda igen….

Medan vi satt i väntrummet gjorde jag dagens goda gärning, jag hittade en iPhone! Jag lämnade in den i kassan och 10 min senare kom en 15-åring-isch inspringande med vild blick och som blev hysterisk när telefonen inte låg där! Jag bad hen vända sig till kassan, den fanns där…

Vi kom in och läkaren försökte lugna mig att det var inte så farligt och det kommer läka sååå fint och jada jada jada…. Till slut fick jag avbryta henne och förklarade att jag var inte så hysterisk som hon trodde, det var liksom 5:e eller 6:e tejpningen/limningen vi gör och det här lilla jacket var ju inget, jag ville bara ha hjälp så att han slutar dra upp det hela tiden. Läkaren garvade, jag förstår inte varför…

Limma gick inte i slemhinnor och den tejpen de hade funkade inte heller på slemhinnor, men kanske kunde de sätta den på tvären, på själva läppen? Den första strippen satt i ca 3 sek tills Hannes hade dragit bort den. Den andra satt tills vi kom hem, den tredje ytterligare en halvminut, sedan gav jag upp och gav honom mjölk i pipmugg. Han njutningssippar då och han trycker ihop läppen samtidigt som han inte håller på att dra i den med tänder och fingrar.

Jag anländer hem totalt dränerad på energi och får en energiboost när jag öppnar brevlådan, där ligger ett paket från ERA Garden! STICKLINGARNA!!!
Lite pelargoner kan genast få dagen att bli bättre igen! När jag öppnade och fick se att det var tre sticklingar istället för de två jag beställd så blev ju den där backen ytterligare lite brantare mot toppen! De två jag hade beställt var lite små så jag fick en för det, ingen är gladare än jag!!!

Nu borde jag göra en massa saker här hemma, men jag orkar helt enkelt inte…

Bilder från dagen:

Nu är pelargonerna ute igen!! Inatt ska det bli 8 grader och jag tänker ha is i magen och låta dem stå ute…

Det kom världens åskskur från de där molnen

Den Kaukasiska Racerterriern konverterar till surikat emellanåt och sitter på sin hög..