Etiketter

, ,

Idag började dagen med att kl 5.43, hysta ut Hannes på toaletten där han stod och klökte över toastolen. Inte nu igen!!!

Jag bytte blöja på honom för han hade så klart bajsat under natten, och sedan lade jag honom i vår säng. Han kräktes 2 gånger till, inte särskilt mycket, och totalt kräktes han 3 ggr på en halvtimme.
Han somnade och sov i 3 timmar, jag med…. Hannes vaknade och var på gott humör och Ludde sa att jag kunde sova en stund till, han passade Hannes.

Efter någon timme vaknade jag av att Hannes satt i min säng och käkade kesopannkaka, så dåligt mådde han. Efter de där 3 kräkningarna har han inte varit varken raddig i magen eller mått dåligt på något sätt utan i stort varit som vanligt.

Det är nu jag funderar på om han verkligen var magsjuk eller om han har fått samma skit som jag och Ludde har. När jag var liten fick min mamma höra att jag hade ett ”ämnesomsättningsfel” och det skulle växa bort, vilket det har gjort.
Det uttryckte sig så att jag kräktes ½-1 dag och sedan var det bra. Ludde har samma sak, men det var först i år som vi kom på vad det kunde vara, tidigare har vi trott att det hänger ihop med hans blodsocker och om han äter dåligt dagen innan så mår han dåligt dagen efter… Det har vi sett att det har inget sammanhang…
Dock vet vi att det inte är ämnesomsättningsfel på Ludde, han är testat för det och även en massa andra prover är tagna utan något resultat på vad som kan vara fel.

Så nu börjar jag fundera på om Hannes har samma sak. Det kommer ge sig i framtiden, om det dyker upp fler gånger.

Uppdatering:
Det visade sig att Teskedspappan har haft bukmigrän, som i vuxen ålder har övergått till migrän, i och för sig bara några få anfall hittills, men man kan tydligen påvisa en ärftlig faktor. Är det då så att det är vad jag hade när jag var liten så är det väl inte så konstigt! Var det nåt jag var när jag var liten (och fortfarande är) så är det åksjuk!

Vid bukmigrän (vanligast i åldern 5-9 år, men förekommer även hos vuxna) sitter smärtan runt naveln eller mera diffust i magregionen. Barnet blir illamående, blekt och ofta ljus- och ljudkänsligt. Smärtan från huvudet uteblir. Anfallen kan vara från en timme till flera dygn. Dessa barn blir ofta åksjuka.
Hälften av barnen med barnmigrän kommer att i vuxen ålder ha kvar sin migrän. Bäst prognos har pojkar att bli av med migränen.

Källa