Etiketter

Inte i dagsläget i alla fall. Man vet aldrig vad som händer framigenom.

Däremot så visade gentesten att han har genen som gör att laktasproduktionen kommer avta så småningom, vilket vi redan har sett tecken på att den gör. Hannes mage blev bättre (inte bra dock) efter att han gått på laktosfritt även på förskolan.

Så det vi visste har vi nu papper på, och vi kommer fortsätta med laktosfritt/låglaktos på honom. Han äter ju inte helt laktosfritt då vi har vanlig yoghurt och glass här hemma. Så länge vi håller oss från vanlig mjölk så funkar det rätt bra med mejerivaror som innehåller laktos i små mängder.

Jag klarar t ex inte av mjölk i kaffet, jag börjar må illa inom 20-30 min. Jag kan däremot ha vispgrädde i kaffet och har genom det ett alternativ till när jag är ute och fikar. Eftersom jag äter lchf så är det dessutom ett bättre alternativ än mjölk!
Många fik har sällan laktosfri mjölk att erbjuda men mer ofta finns det ändå grädde eller ”kaffemjölk”. De där små förpackningarna med högpastöriserad mjölk funkar också på nåt sätt. Jag vet inte om det är pastöriseringen i sig som gör det, men jag vet att lågpastöriserad mjölk är värre att dricka – laktosmässigt – än normalpastöriserad mjölk.

Teskedspappan däremot klarar in t ex grädde i maten, yoghurt osv. Han måste ha helt laktosfritt, ibland funkar inte ens det….