Etiketter

,

När man har 4 barn och sällan är ifrån dem, så är det riktigt skönt att veckohandla… Faktiskt.
Om man får göra det utan barn och i lugn och ro…

Idag var inget undantag, inte efter 1 veckas sommarlov, med alla barnen + 1 bonus hemma. Den andra bonusen kommer senare i sommar när hen har jobbat färdigt på sommarjobbet.

Men i alla fall… först en vända på Ö&B för att införskaffa en ny brödrost för den gamla skapade små bränder av förkolnat bröd, och med en glutenintolerant i familjen så rostar man mycket. Brödet fryses in direkt när man bakat det och så kör man frusna skivor i brödrosten och får färskt bröd *hepp*.
Dock blev det en termoskaffebryggare också utav bara farten.

In på Willys och köpa ”tvättbalsam” och stenbitsrom. Willys stenbitsrom kommer i större burkar och är godast hittills av de jag har ätit.

Det var här på Willys jag råkade ut för dagens i särklass mest irriterande människa…

När en söndersolad ”uppenbarligen rik” människa står framför en i kön så kan man börja ana.
När den här Peak Performance-dunväst försedda människa i Gucci-flipflops och ohemula mängder smink börjar ösa upp de 3 varor hon har på bandet, då befarar man det värsta… och sedan får man det bekräftat!
Människan står kvar där i bortersta ändan på bandet! inte nog med att människan blockerar det egna bandet, nej då, hon ställer sin kundvagn på tvären och blockerar även bandet i kassan jämte!
Jag kunde lätt lägga upp 2 burkar stenbitsrom och 2 flaskor balsam på bandet, däremot funkade inte ”ursäkta mig” det minsta, människan bara tittade nedlåtande på mig och jag fick gå runt henne för att hämta en sådan där avdelare (nu kom jag på att jag kanske skulle struntat i att gå runt och hämta en, hon kunde ju ha betalt mina varor också när hon var så osedvanligt tråkig).
När personen i kassan jämte knackade henne på axeln och frågade ”skulle jag kunna få komma fram?” så fick han bara till svar ”jag är strax klar”… eh? jaha?
Att den kön växte besvärade henne inte…

Människan tyckte även till kassörskan ”skulle du kunna skynda dig lite”, när kassörskan letade streckkod. Tack och lov blängde hon bara på ”överklasstanten” och fortsatte i sitt högst normala tempo.

När en människa uppför sig så här, oavsett kön, nationalitet, hudfärg eller längd, då blir jag en smula irriterad. Finns ingen som helst anledning att behandla andra människor annorlunda, beroende på inkomst eller nåt annat, man behöver definitivt inte behandla andra människor nedvärderade eller på annat sätt vara otrevlig. Sedan struntar jag högaktningsfullt i vilken stad/stadsdel/inkomst man kommer från/har….

Efter Willys kom jag ut i det avsvalkande regnet (välbehövligt) och så vidare till ICA Maxi. Jag hade här tur… Precis innan hände en trafikolycka längre ut på Laholmsvägen, jag såg hur igenkorkat det var längre ut, men jag skulle ju in vid högskolan. Jag läste sedan att en person var förd till sjukhuset, hoppas det inte var för allvarligt bara…

Efter en timma i affären, stressade inte direkt, så kom jag ut i… hällregn är som duggregn i jämförelse… blöt blev jag!

Höll på att sluta olyckligt för mamman….
Ungarna älskar Nachos & Chili-smak, mamma höll på att komma hem med gräslök/paprika