Det här är kanske inte så stor deal för er, men för mig/oss som är involverade mer än en sätt i vad järnväg innebär, så är det här en fördjävlig bild!

Den finns i nr 6/2012 av tidningen Allt om handarbetes Stickmagasin.

Vad är det nu för fel på den? Jo, det är synnerligen förbjudet att vistas i spår om man inte har tillstånd och utbildning på det hela.
Framför allt är det helt åt helvete fel av en tidning att medverka till en felaktigbild av vad man får/inte får göra. För det är med vuxna som med barn, de gör inte som du säger, de gör som du gör….

Så jag skickade ett mail till ansvarig utgivare:

Hej!
Jag blev minst sagt väldigt upprörd (förbannad är rätt benämning) på bilden på sidan 22, den där Bente Geil sitter i en fåtölj PÅ ETT JÄRNVÄGSSPÅR!!!
I min värld är det osedvanligt korkat att publicera bilder på lagöverträdelser!

Media måste lära sig att det är förbjudet att göra så där och absolut olämpligt att visa den typen av bilder i media! Det är förbjudet att vistas i spårområdet utan tillstånd från infrastrukturförvaltaren eller järnvägsföretaget och om man har tillstånd så kräver vissa att man har utbildning, och det är tyvärr så att folk får de mest konstiga idéer när de ser liknande bilder.

T ex är det så att järnvägsvärlden och media har en tyst överenskommelse om att media inte ska rapportera om självmord på spåret för man har forskat på det och bevisat när media nämner självmord med hjälp av tåg så ökar den typen av självmord.
Nu har ju det inte egentligen något med obehörigt spårbeträdande (eller spårspring som vi brukar kalla det) att göra men det var ett exempel på vad folk kan få för idéer…

Det pågår hela tiden arbete för att få folk att fatta hur farligt det är att beträda spår. En sådan här bild motarbetar det arbetet.

Allra helst vill jag polisanmäla hela skiten men börjar så här, och du får ta det hela eftersom du står som ansvarig utgivare.

Upprörd och arg över vilken bild media förmedlar till sina läsare!
/Magdalena

Jag tackar vännen Ami för lite fakta och formuleringar till mailet…. För den som känner sig manad så har jag mailat kb@jacobsen-publications.se, jag tror hen vill höra din åsikt i ärendet också….