Etiketter

[länk till inlägget]

Ja, ingen har väl egentligen missat den här bilden eller?

Återigen har media skapat rubriker och brasklappar av lite luft. Finns det någon med lite substans innanför pannbenet som baserar en hel vetenskap på en enda liten enkät?

Media pumpar in totalt felaktiga fördomar i livsstilen och eldar på de människor som anser sig ha rätt att bokstavligt attackera människor som väljer lchf.

Läser man runt på olika ställen så är folk så indoktrinerade av medias okunskap att man faktiskt inte orkar tala om för dem om hur fel de har blivit informerade. Hur de tror på betalda rubriker i dagstidningarna. Betalda i form av att rubriksättarna vet vad som säljer.

Vill ni veta vad som egentligen sägs i enkäten? Kolla in Kostdoktorn.se.

Ja, jag vet att han förespråkar lchf men man kan inte komma ifrån att han faktiskt presenterar båda sidor korrekt, as far as I know. Han vinklar inte som media gör. Han förespråkar med bra grund att stå på. Allt han säger kan understödjas med många undersökningar, är det bara en observationsstudie framgår det i texten, och även poängterar hur osäkert det är med observationsstudier, oavsett om det gäller plus-sidan eller minus-sidan för lchf. Sådant bryr sig inte media om.

Om jag väljer att äta lchf, är det inte min lagliga rätt precis som rökare väljer att fortsätta röka eller att gravt överviktiga människor fortsätter att äta den kvantitet mat de gör?
(och nej, nu menar jag inte de som känner sitt hälsoansvar, utan de som vet att de kommer dö om de fortsätter t ex)

De enda betänkligheter jag har är miljön, jag försöker klimatanpassa min mat. Varför tror ni vi kommer försöka producera våra egna ägg och egna köttprodukter? För att det är enklare? Billigare? Njae, knappast, eller ja, äggen hamnar väl på några ören i kostnad istället för kronor och då är det definitivt lösgående sprättägg det handlar om.

Det svåra är att hitta foder som inte innehåller mängder med soja, vilket är bland den största miljöboven inom både köttproduktionen och vego-banan. Sedan finns det ju organisationer som hävdar att soja inte är värdigt att kallas föda ens, detta tänker jag inte orda något om eftersom jag har läst för lite om det.

Men nej, bara för att man äter lchf så innebär det inte att man frossar i kött och mejeriprodukter. Gör man det äter man ”fel”, man ska äta 1-1,5 gr protein per kilo kroppsvikt om dagen, och då är det den kroppsvikten man vill nå som gäller. Vill man gå ner till 60 kilo och man väger 82 kg så är det alltså 60*1-1.5 som gäller och som man ska äta efter. Baserar man kosten på ägg så kommer man snabbt upp i denna mängden med en ynka köttbit om dagen.

Man ska inte frossa i mejeriprodukter heller. Ett glas mjölk kan ge dig 50-100% av dagens samlade kolhydratintag t ex. Många visar sig även vara känsliga på mjölkprotein och reagerar negativ när de äter mejeriprodukter. Om man äter för mycket protein får det samma effekt som för mycket kolhydrater, viktnedgången avstannar och vänder (om man nu är viktfokuserad), för oss som äter först och främst för välbefinnandet så blir man bakfull! Seg, kass mage, ångestbultande hjärta, oro i kroppen osv.

Är det någon som har fler ”mediasanningar”? alltså helt åt helvete felaktigt angående lchf så kan vi mörda de myterna här med…