Etiketter

Hannes kör benhårt med sitt ”pippi” och ska mata höns, gäss, ankor eller Ettan, ja Ettan är ju en hönshjärna också men är väl mer kelgris än höna i dagsläget.

Brahmorna älskar havregryn och så fort man kommer ut så kommer de springande. Sätter man sig på huk så tvärnitar de strax framför en och man ser hur de tänker ”Jaha? Var är havregrynen?”. Ser man dem inte kan man bara vissla, det tog dem 3 dagar att begripa vissling = havregryn.

Idag kom även trollkorset som jag har köpt, jag älska dessa traditionella amuletter och tror… kanske håller de trollen borta 😉 Det är ju bara att se….

TROLLKORSET skyddar enligt gammal folktro mot både ondsinta troll och annant oknytt. Järn och stål är något som trollen inte alls tål, och är det dessutom korslagt så blir effekten ändå större. Amuletten skyddar bäraren, och symboliken i denna eller liknande form har även använts för att skydda både byggnader och djur.