Etiketter

En oerhört klok vän skrev på i sin facebookstatus:

”Vad kvinnor absolut ”inte får göra”. Vägra behaga o vara sig själva. Vara arga eller på dåligt humör. Vägra le ständigt och våga visa annat än glada miner. Propsa på bekväm före snygg och eller sexig. Ha för mycket åsikter. Tänka mycket. Vara för självständig. Inte ständigt fråga efter omgivningens godkännande. Ens antyda kroppsliga funktioner. Men undertecknad ångar på i ullstrumpor o skiter i ovanstående och säger take it or leave it, jag ändrar mig inte för att andra inte gillar det…”

Jag skulle vilja lägga till att kvinnor dessutom klär upp sig och gör sig fina för ANDRA KVINNOR! Man vill ha kvinnors acceptans och vara ”lite bättre” än den kvinna som står jämte…

Det är inte kvinnan som väljer att ta på sig snygga kläder, högklackat och sminkar sig som ska angripas, nej, långt ifrån, det är normerna och rollerna som ska tas itu med, människans syn på könen – inte individen…
 
Man kan gilla snygga sexiga kläder och skor i massor, det ska man inte sluta med. Mina naglar är nästan alltid långa och målade, mitt hår är alltid färgat, jag gillar kläder och det är inget fel i det. Man kan förespråka genus och feminism i högklackat och urringat, finns inget som motsäger det….
Det är våra normer, om vi känner oss tvingade att raka, bära de där kläderna, vara på ett visst sätt som är problemet, inte den individuella klädstilen.