Jag är en ”smula” upprörd nu igen, ja, rent ut sagt förbannad faktiskt….

Igår var jag inne på ICA Maxi vid högskolan i Halmstad och veckohandlade i vanlig ordning. De har fyra stora frysar där de har glutenfritt i de två vänstra och vanligt fryst bröd i de två högra.

Totalt glutenfritt i vanliga fall….

Jag ögnade igenom de två glutenfria frysarna för att hitta nåt kul till de två glutenfria barn som är hemma. Jag hade den ena med mig, en 7-årig Ian som verkligen saknar wienerbröd. Det är det enda han kommer ihåg från innan han fick diagnosen och det är ändå 4 år sedan.

Till hans stora lycka hittade jag wienerbröd i den vänstra glutenfria frysen och han var överlycklig!
Vi köpte även vanliga wienerbröd till de andra barnen…

Här ligger de förresten, mitt bland det glutenfria….

Vi kommer hem och dagen efter när vi ska baka färdigt de ”halvt färdigbakta” wienerbröden upptäcker Teskedspappan att de inte alls är glutenfria!!!!

Det är inte bara vetemjöl utan även extra gluten i veteförbättringsmedel! Hade vi gett det här till ungarna hade de legat och kräkts resten av dagen och kanske natten också, med jobbiga magkramper. Inte nog med att de kräks och får ont i magen utan de får även skador på tarmens slemhinna som kan ta lång tid att läka!

Så här ser de ut… Detta är alltså fotat efter mitt samtal, DE LIGGER KVAR!! OMÄRKTA!!!!
Jag ringer upp ICA och kommer först till en kille som tyckte att det var allvarligt, kommer sedan till en personal, som i och för sig säger sig inte ha med saken att göra men som inte alls förstår allvaret i det hela utan ska käfta emot att det faktiskt ligger vanligt bröd i frysen också. Hon förstod inte alls min ståndpunkt att ”över, under och jämte ligger glutenfritt!! Och alla som handlar glutenfritt vet att det ligger glutenfritt i dessa två frysar, det finns bara glutenfritt i dessa två frysar
 
och vanligt bröd” håller hon fast vid. Jag påpekar det olämpliga i att det ligger där och får till svar att ”det kanske var ont om plats” i den vanliga frysen och jag talade om att bör man inte märka upp att det inte är glutenfritt? ”Eftersom det finns vanligt bröd i diskarna var det inte nödvändigt”. 
 

Inte. Nödvändigt?

 
1. Det finns inget som inte är glutenfritt i de frysarna, förutom wienerbröden då
2. Det är inte nödvändigt att påpeka att folk kan bli sjuka av maten de äter?
 
Ursäkta mig, vilket jävla skitsnack! Den här personen är totalt olämplig att ha i matdistribution och framför allt fullständigt omöjlig att resonera med. Hon förstod absolut inte det viktiga i att antingen flytta dem eller märka att de inte är glutenfria!
 
Jag skickade ett argt mail till ICA och jag kommer ringa imorgon bitti. Alla bilderna här är tagna en timma efter mitt samtal. De felplacerade wienerbröden ligger kvar och är fortfarande omärkta, jag hoppas verkligen inte fler blir sjuka för att de har ätit felplacerad mat. 

Uppdaterat 120718:
Igår kväll låg de här vaniljknytena i frysen, idag när de kollade när jag ringde fanns de inte alls där, vilken tur. Personen jag pratade med var trevlig förstod allvaret och skulle ta upp det med sin chef, som började en halvtimme efter jag ringde. Jag bryr mig faktiskt inte om någon ersättning, jag vill bara ha bort knytena från glutenfria frysen.


Uppdaterat ytterligare lie senare:

Det var därför de inte låg kvar! Jag är nöjd! Tackar ICA på Facebook för hjälpen….