För ett par veckor sedan råkade jag ut för en lite intressant sak…

Ludde satt med mig i vardagsrummet, Ian var uppe i säng, Alfred höll på och borsta tänderna och Hannes sov…

Jag stod och vek tvätt och såg, inte i ögonvrån utan typ i 45 graders vinkel hur Alfred smyger förbi upp i trappan. Jag frågade om han inte skulle säga godnatt innan han gick upp och lade sig…

Men jag är på toaletten!! Vrålade han från dass!!

Vem gick upp i trappan? Det var inte det att jag tyckte mig se nåt utan jag såg armar, ben och kropp och den där ljusa pyjamasen, liknande den som Alfred hade på sig… jag såg tom att hen var barfota, då tycker man sig inte se nåt, då ser man….

Jag funderar på om det är samma lilla pyssling som jag såg när Ludde var nyfödd. Det var i samma storlek. Det var i ungefär samma vinkel men till vänster istället för höger.

Jag satt i sängen, ammade och tittade på tv och i ungefär denna 45 gradiga vinkel hade jag dörren ut i köket och direkt till höger om dörren var en köksbänk. Jag ser då (när jag ser på tv) hur ”någon” kikar upp över köksbänken och smygkikar på oss. Jag vrider snabbt på huvudet för att se rakt på och hinner precis se blont hår som duckar ner bakom köksbänken….

Ingen av bonusarna var där, det var ingen av hundarna, som för övrigt var svart och pepparkaksbrun. Det var inte heller Teskedspappan som då inte ens var hemma…. Vem var det?

Jag misstänker att det är en av Luddes hjälpare, en liten skygg pyssling som inte gärna blir sedd men som ibland blir lite väl våghalsig och som då avslöjar sig… Nåja, hen får väl hållas…