Eller ja, jag vet ju vad som hände men varför? Eller vem? Eller möjligtvis vad?

Vi har ju en robotdammsugare som jag vann i Maj 2011, Den har aldrig krånglat förutom när man inte orkat har glömt göra rent borstarna.

Imorse så hade den stannat i hallen för den försökte äta upp en gigantisk tuss av Selmapäls. Jag gjorde snabbt rent borstarna lite lätt och så gick den färdigt sitt pass och cirka en timma senare åkte den tillbaka till laddstationen och började ladda batterierna.

Jag gjorde kaffe och satte mig och tittade på tv och stickade medan jag väntade på att äggen skulle koka klart så jag kunde äta frukost. Äggen blev klara och sattes på avsvalning i kallt vatten och jag satte mig och stickade en liten stund till…

Ca 30 min efter att dammsugaren ställt sig på laddning och den laddade, det såg jag, och mitt under ett avsnitt av Ghosthunters så gick dammsugarjefflen igång och drog iväg över golvet!

Jag flög upp och stängde av den för att den fick med sig laddstationen i sin vilda flykt, jag stängde av dammsugaren och satte tillbaka den i laddstationen och så undrade jag först nu ”vaffasen hände?” och jag kunde bara fnissa…

Den har aldrig gjort så innan och har nu stått i 2½ timme lugnt och sansat i sin laddare utan att ge sig iväg igen….

Det är nu jag minns att vi kom ner, en morgon för ett par veckor sedan, och dammsugaren hade åkt iväg ca 1 m från laddstationen. Varför bara en meter? Och varför hade den startat? Hade det varit fel på den så hade den väl kört ett längre pass om den ändå gått igång? Den hade inte kört direkt för ”påsen” var tom och nytömd, den fylls på ganska snart annars.

Nåja, i vanlig ordning så grunnar jag inte nämnvärt över det, jag vet det händer saker här som kan vara svåra att förklara och det får vara så. Jag lever med det och tänker inte lägga för mycket energi på det, det lär ju inte hjälpa i alla fall 😉