Etiketter

Tanken var att vi skulle föda upp gäss, Hedvig lade 32 ägg i försomras men det blev ingenting för hon lade sig inte ordentligt på dem. Under de senaste åren har räven tagit väldigt många gäss och myskor för oss och nu tar vi in dem varje natt, men de där kreaturen vill inte alltid gå in och vill de inte gå in kan det vara jäkligt svårt att själv få in dem.
Vips försvann det en myskhane, inte ens fjädrar fanns kvar…

I helgen var vi bortresta och hönshjärnorna vägrade gå in för grannen, de har stora chanser att klara sig för de har en stor damm att ta sig ner i, men sover de så kan räven smyga sig på ändå. I helgen tog den Hedvig, vår gåshona som har överlevt när 7 av hennes syskon blev rävmat för 2 år sedan.

Nu går Helge där i hagen och ser allmänt miserabel ut, så det blir nog en gåsmiddag här snart, inte för att vi vill utan för att det är tragiskt att låta honom gå utan maka och att det är meningslöst att ha gäss innan vi har löst inlåsningen bra, så att det verkligen går att få in dem på nätterna. Som det är nu har räven tagit gäss för ett par tusen kronor…..

Så vila i frid Hedvig, du var en jättesöt gås….