Etiketter

Idag lade jag ut en bild på ett par utslag som jag har på handen och vips fick jag tips på vad det kan vara.

Jag har aldrig tänkt på de här utslagen som nåt som skulle kunna vara något utan bara tillfälligheter…
När jag var liten hade jag böjveckseksem. Varje vinter kom det, detta enorma kliande som satt i knävecken och som drev mig till vansinne på kvällarna. Jag hade dock en lindring, vi hade då en taxtik som hette Jippy och hon älskade att slicka på dessa eksem och det lindrade och tog bort klådan. Låter kanske inte så fräscht men hennes behandling läkte mina sår snabbt.

Jag växte, Jippy dog och som vuxen hade jag inga problem med eksem…. ELLER HUR!

I 15-årsåldern fick jag stora kliande och fjällande utslag i ansiktet, diagnosen blev seborré och jag. Fick vit kletig salva utskriven. Efter det stora utbrottet har jag bara haft ett utbrott av seborré och det var ca 10 år senare…

Några år efter det fick jag veta av en insatt vän att mina spruckna, torra och smärtande läppar, varje vinter, antagligen är en kvarleva från mitt böjveckseksem (Atopiskt eksem).

Så idag då… Denna bild… Som fick mig att googla på Dyshidrotiskt eksem och där det visar sig att om det är det så har jag ändå ganska lindrigt. Däremot att jag kunde knyta ihop alla dessa saker till en sammanhängande tråd…
Saker och ting ter sig ur ett annat ljus helt plötsligt och rätar ut frågetecken som jag har om Hannes t ex, så nu ska jag beställa tid till honom och mig om våra ev eksem.